Vánoční koncert legendární české zpěvačky, která za dobu své působnosti na hudební scéně získala spoustu ocenění a zpívala jak v celé ČR, tak v zahraničí. Eva Pilarová zavítá do Městského Tylova divadla v Kutné Hoře, kde proběhne jedinečný vánoční koncert, který si rozhodně nenechte ujít. ………………….

Zpívala už od dětství, a to i vážnou hudbu. Koncem 50.let začala na brněnské JAMU studovat operní zpěv, zároveň v té době vystupovala v divadle Večerní Brno. Po roce studia, v roce 1960 však JAMU opustila a nastoupila do pražského divadla divadla Semafor, kde vystupovala mimo jiné též s legendární dvojicí Jiří Suchý a Jiří Šlitr a kde se záhy prosadila jako výborná zpěvačka. V roce 1962 odešla spolu s Waldemarem Matuškou a Karlem Štědrým zpívat do Divadla Rokoko, ale už v roce 1964 se vrátila zpět do Semaforu. V tomtéž roce si také ve filmu Kdyby tisíc klarinetů zahrála roli (coby výrazná sboristka dívčí školy – spolu s Naďou Urbánkovou a dalšími) sice drobnou, ale s úžasným duetem s Karlem Gottem (píseň Je nebezpečné dotýkat se hvězd).
Během své dlouhé pěvecké kariéry nazpívala velké množství známých hitů, velice populární a oblíbené byly její duety s Waldemarem Matuškou, zpívala ale i s Karlem Gottem a dalšími zpěváky.
Eva Pilarová je zpěvačka obdařená velmi krásným, silným a barevně zajímavým, nezaměnitelným hlasem –sopránem o rozsahu tří oktáv, oplývající navíc vynikající pěveckou technikou. S přibývajícími léty se stále více orientuje především na žánrovou oblast jazzu a swingu. I když je stále vynikající zpěvačkou, přece vrchol její kariéry spadá do 60. a 70. let; dnes patří právem k pěveckým legendám s neoddiskutovatelně jedním z nejlepších hlasů jaký česká pop–music kdy měla.

(Zdroj: Wikipedie)


16.12.2013
| 19:00 hod. VÁNOČNÍ KONCERT EVY PILAROVÉ. Městské Tylovo divadlo Kutná Hora. Vstupné: 350,- Kč.

.

Zavřít menu