Od 1. března je GASK v prostorách bývalé jezuitské koleje v Kutné Hoře opět v provozu a stále pro vás připravuje něco nového. Již v sobotu 5. dubna proběhnou vernisáže hned čtyř nových výstav. U příležitosti slavnostního zahájení zahraje Sonja Vectomov svou 11 minutovou symfonii (zpěv, housle a elektronický orchestr). ………………………………………………..

6/4 – 1/6 2014 | TOMÁŠ SMETANA – CAFÉ FATAL – PŘÁTELÉ
Tomáš Smetana – bravurní kreslíř s citem pro výrazovou zkratku. Výstava „Přátelé“, jež by mohla stejně tak nést název „Moji přátelé a známí“ představí poprvé v plném rozsahu dlouhodobý cyklus (1995 -2014) velkoformátových portrétů, věnovaný okruhu lidí z umělcova prostředí. Výstava “Přátelé“ otevírá nový výstavní program Café Fatal v kavárně a přilehlé chodbě galerie GASK. Café Fatal bude návštěvníkům v pravidelných čtvrtletních intervalech přibližovat práce umělců spjatých bezprostředně s kutnohorským regionem a jeho nejbližším okolím.
.
Tomáš Smetana 2014
Dita jako Alenka v říši divů, Tomáš Smetana, 1999, kresba mikrotužkou HB 0.3; 100 x 70 cm

.
6/4-1/6 2014 | VERONIKA LANDA – PROJECTROOM – MOJE VOLBA
Veronika Landa, výrazný malířský talent, absolventka ateliéru Vladimíra Skrepla na pražském AVU představí v PROJECTROOMu průřez své dosavadní tvorby. Autorka přistupuje ke svým plátnům jako operatér nebo fascinovaný anatom. Pomocí své fantazie otevírá cestu do nových krajin a map – pohledů na realitu.

6/4-1/6 2014 | STUDIO TYFORMY /Pavla Vachunová a Julie Šišková/ – WHITEBOX – FORMY
Mladé designérky připravily pro galerijní prostor WHITEBOX výstavu zabývající se fenoménem vázy. Ústředním motivem hlavní části triptychu je centrální artefakt vyrobený z místních jílů, obohacených o semena plevelných rostlin. Za příznivých podmínek bude během výstavy docházet k jakési metamorfóze -klíčení a obrůstání- vystaveného objektu.

6/4-1/6 2014 | PROKOP BARTONÍČEK – EXPERIMENTÁLNÍ PROSTOR – 49° 56.822’, 15° 15.870’
Výstava autora Prokopa Bartoníčka bude trojdílnou expozicí, připravenou přímo pro jedinečné prostory GASK. Název, tedy souřadnice místa, je strohý, ale výstižný. Všechna tři díla budou balancovat na hraně technologie a konceptuálního umění. Hlavní instalace využije UV laser projektor vlastní konstrukce, který bude paprsky světla psát odrazem o rozvlněnou vodní hladinu abstraktní struktury na fosforovou plochu. Další dílo zasahuje do klasického procesu sítotisku.

 

Zavřít menu