V pátek 7. listopadu se uskuteční ve zdech sedleckého pivovaru na místní poměry ojedinělý trojkoncert. V atmosférických prostorách rekonstruovaného objektu zazní melancholická a zasněná hudba zvučných jmen tuzemské alternativní scény, skupin Kalle a Post-hudba, a hravé electro zlínského objevu Killiekrankie.

.
O vizuální zážitek bude na události také postaráno – své práce vystaví malešovská rodačka a studentka ilustrace na plzeňské Fakultě umění a designu Marie Novotná a Štěpán Brož, student pražské UMPRUM.

Večer otevřou táborští Kalle. Ti se vám se svými pomalými a naléhavými melodiemi dostanou pod kůži už po první písničce. Veroničin hlas doplněný o kytaru a jednoduché aranže vás vtáhnou do vašeho vlastního světa a pokud ostatní z publika dovolí, můžete se těšit na opravdu nevšední koncertní depresičku. Něco jako trip-hop bez hopu.
Post-hudba, hudba velkého města rozkročená mezi elektronikou (post – dubstep) a hip – hopem. Síla Post-hudby tkví v textech, takřka básních, ale český „poetismus“ v nich opravdu nehledejte. Je to jako byste otevřeli svůj starý deník plný myšlenek a pocitů z doby, kdy jste se rozhodli odejít z maloměsta a dobýt svět. Ten „hop“ k „tripu“ od Kalle.
Závěr bude patřit nejčerstvějším, zlínským Killiekrankie. Kluci dali tenhle projekt oficiálně dohromady vlastně až kvůli svému prvnímu vystoupení na klubové scéně Studentského Majálesu. Cílem jejich, ehm, synth-noise-post-punk-avantgarde-funk-groove-experimental popu bude probudit ve vás rozpustilost a hodit všechnu tu melancholii za hlavu. Pojďte si hrát! Bude „trip“!

Akce vznikla z iniciativy absolventek Gymnázia Jiřího Ortena, dnes vysokoškolaček Anety Martínkové a Terezy Pavelkové, které ve městě postrádaly menší akce pořádané studenty. Zároveň také nechtěly koncerty svých oblíbených kapel navštěvovat neustále jen za hranicemi rodného města, a tak se s pomocí PB production Pavla Bečána rozhodly jeden takový uspořádat. Spojily se s majitelem Pivovaru Sedlec Janem Chejnem, který objekt „propůjčil“ například i organizátorům festivalu Kůra a je mladé iniciativě otevřený. Vzniklo tak krásné spojení oduševnělého prostoru a originální produkce. Organizátoři by v pořádání akcí obdobného charakteru rádi pokračovali i do budoucna, pokud najdou své příznivce. Přijďte si tedy užít páteční večer v netradičním stylu a podpořte mladé umění a rekonstrukci unikátního objektu. Vaše karma bude pozitivně nabitá na dlouho dopředu.

Vstupenky k mání v Blues Café (Jakubská ul.) za 100,- Kč, na místě posléze za 150,- Kč. O občerstvení se na akci postará oblíbená Kavárna Na Kozím plácku. Začátek v 18:30.

(tz)

 

post-hudba – Slečny z města mezi druhou a třetí tečkou

 

.

Zavřít menu