Mezzosopranistka Pavla Švestková a komorní soubor Atlantis Collegium ve složení Jitka Jiříčková /housleú, Jan Sládeček /violoncello/ a Vítězslav Podrazil /cemballo/ se představí 12. října v půl osmé večer v refektáři bývalé Jezuitské koleje /GASK/. ………………………………………………………………………….

Komorní sdružení Atlantis Collegium založil před dvaceti lety dirigent a cemballista Vítězslav Podrazil. Soubor tvoří užší výběr sólistů a členů Orchestru Atlantis. V současné době jsou oba tyto soubory tvořeny převážně hudebníky, kteří se systematicky zabývají komorní a sólovou hrou. Kromě všeobecně známých skladeb tvoří velkou část repertoáru Orchestru Atlantis a Atlantis Collegia duchovní hudba, méně známé skladby starých mistrů a díla soudobých autorů. V roce 2010 byla Vítězslavu Podrazilovi a Orchestru Atlantis udělena cena Euro Pragensis Ars za interpretaci skladeb soudobých autorů. Více informací o souboru a repertoáru najdete ZDE.

Pavla Švestková
Absolvovala Pražskou konzervatoř u profesorky Yvony Škvárové, sólistky opery Národního divadla v Praze. Studovala autentickou interpretaci barokní hudby na mezinárodních interpretačních kursech ve Valticích pod vedením Poppy Holden (Velká Británie) a prof. Jiřího Kotouče. Věnuje se výhradně koncertní činnosti. Vystupuje v literárně hudebních představeních s herci Janem Šťastným, Petrou Špalkovou a Kamilou Špráchalovou. Účinkovala v rámci sólových recitálů v Německu, v Belgii, v Rakousku a v Maďarsku s klavíristou Jaromírem Klepáčem. Od roku 2009 do současnosti vystoupila jako sólistka na mnoha koncertních pódiích v Čechách i v zahraničí, například v Holandsku, Bulharsku, Estonsku, Belgii, na Kypru, v Dánsku, Španělsku, Japonsku a Německu. Od roku 2008 do současnosti vystupuje s Orchestrem Atlantis a komorním souborem Atlantis Collegium, Gran Duettem Concertante, s klavíristy Markétou Janáčkovou a Robertem Fuchsem. Specializuje se především na přednes obtížných barokních koloraturních partů a věnuje se přednesu písní českých autorů dvacátého století.

(tz)

12. 10. | 19:30 hod. HUDBA STARÝCH MISTRŮ, Galerie Středočeského kraje, Jezuitská kolej – refektář. Účinkují: Pavla Švestková – mezzosoprán, Komorní soubor Atlantis Collegium: Jitka Jiříčková – housle, Jan Sládeček – violoncello, Vítězslav Podrazil – umělecký vedoucí. Vstupné: 100,- Kč předprodej (Blues Café, Jakubská 562, Kutná Hora); 150,- Kč na místě.

 

Program

Thomas Campian – When to her lute Corina sings

Giovanni Stephani – Occhi crudeli

Jacopo Peri – Euridice – árie z opery

Jean-Marie Leclair – 1. a 2. věta ze Sonáty č. 3 D dur

Georg Griedrich Händel – Jozue – árie z oratoria

Pietro Locatelli – Sonáta D dur ( Adagio, Allegro, Presto )

Antonio Vivaldi – Juditha triumphans – árie z oratoria

Domenico Gabrielli – Sonáta G dur ( Grave, Allegro, Largo, Presto )

Alessandro Stradella – Pieta, Signore

Heinrich Ignaz Biber – Sonáta č.1 d moll „Předpověď narození Ježíšova“

Antonio Vivaldi – Amen z Nisi Dominus

 

.

Zavřít menu