Studio KLUCIvespolek Vás zve na premiéru nového animovaného filmu Cuthna Antiqua, který vypráví o stříbrné horečce na Horách Kutných. Film vyrobilo studio ve spolupráci s Kutnohorsko o.p.s. Protože se jedná o krátký film, sestavili pro Vás program složený z projekce dalších animovaných filmů a spotů z produkce studia. …………………………………………

Filmy ve zkratce vypráví historii několika měst a oblastí a zvou k jejich návštěvě. KLUCIvespolek se na Vás těší v kutnohorském kině Modrý Kříž. Vstup do kina je zdarma, vstupenky si můžete vyzvednout od 18. hodin v den promítání filmu. Kdo bude chtít, může po skončení projekce přejít do Vlašského dvora a navštívit expozici mincovnictví, která s tématem filmu Cuthna Antiqua úzce souvisí. Za tuto možnost děkujeme Průvodcovské službě Kutná Hora s.r.o.

Čtvrtek 6. 3. | 19:00 hod. CUTHNA ANTIQUA – premiéra animovaného filmu

1. část
 | Cuthna Antiqua /film o stříbrné horečce na Horách Kutných – 8 minut/, Zdislav z Poličky /cyklus Známé i neznámé osobnosti Českomoravského pomezí – 3 minuty/, Jak Cyril s Metodějem putovali přes Hodonín – 6 minut, Magdalena zLitomyšle /cyklus Známé i neznámé osobnosti Českomoravského pomezí – 3 minuty/, Splendissima Basilica / animovaná historie sedlecké baziliky – 10 minut/. Přestávka.

2. část
 | Herret z Moravské Třebové /cyklus Známé i neznámé osobnosti Českomoravského pomezí – 3 minuty/, Krátký film o dlouhé historii Litomyšle – 4 minuty, Oskar ze Svitav /cyklus Známé i neznámé osobnosti Českomoravského pomezí – 3 minuty/, Hvězdy nad Benešovem – 6 minut, Josef z Vysokého Mýta /cyklus Známé i neznámé osobnosti Českomoravského pomezí – 3 minuty/, Historie Jindřichova Hradce v animační zkratce – 8 minut, KLUCIvespolek showreel – 3 minuty. Ve 20:30 následuje přesun do Vlašského dvora, kde proběhne prohlídka expozice mincovnictví v Kutné Hoře.
.
Cuthna Antiqua – premiéra 2014

 

.

Zavřít menu