Pražská hudební legenda se po desetileté pauze vrátila i na pódia v Kutné Hoře. Letos dokonce dvakrát, v létě vyprodala parta kolem textaře a frontmana Karla Malíka koncert pořádaný o.s. Kultura do města u Dačického, repete si Echti dají dnes večer v Music Clubu Česká1. ……………………………………………………………………………………….

Jako předskokan se představí kutnohorský blues band One Roast and the Others, který si za krátkou dobu své existenci získal věrné posluchače.

Echt!
Pražská kapela Echt!, která vznikla před čtvrt stoletím z hudebníků, navštěvujících tehdejší pražskou restauraci Sokolovna Klamovka. Za dobu trvání se v souboru Echt! sice vystřídalo více hudebníků, ale v současnosti se už delší dobu představuje v tomto ustáleném obsazení: Karel Malík, Vladimír Zatloukal, David Macháček, Ondřej Jedlička, Tomáš Schilla a Jiří Michálek. Kapela bývá označována kromě undergroundové i za pub rockovou, pub punkovou nebo dokonce i za country pubovou legendu. V této souvislosti však všechny tyto termíny patří spíše do uvozovek. Je to sice tak, že co se „pubů“ (různých pivnic, hostinců, šenků a klubů) týče, má k nim ECHT! vztah vesměs kladný, označovat však hudbu této skupiny za vyloženě podzemní či hospodskou je dost přitažené za vlasy. Popsat muzicírování téhle kapely se sice pokoušela a pokouší stále početnější skupina novinářů a kritiků, otázka však zní, nakolik úspěšně. Udělat si vlastní obrázek můžete již dnes večer v kutnohorském Music Clubu Česká 1.

(jok)
.

Echt v České1

 

.

Zavřít menu