Vzpomínáte na loňského silvestra? Vyprodané divadlo, salvy smíchu a zasloužené ovace nakonec, tak by se dalo charakterizovat poslední představení roku v Tylově divadle. Protagonisty byli členové kutnohorského Ochotnického spolku Tyl. Nejinak tomu bude nejspíš i letos.

.
Silvestrovské představení kutnohorských ochotníků patří pro mnohé zcela neodmyslitelně k posledním hodinám roku. Nebude chybět ani letos. Podobně jako v loňském roce sáhli po osvědčeném autorovi, také letos vás na závěr roku bude v Tylově divadle bavit text mistra divadelní frašky, francouze Marca Camolettiho. Na řadě je hra, která měla premiéru v roce 1958, Anna v ringu. Pod původním názvem La belle Anna dosáhla hra třinácti set repríz.

Anna v ringu (orig. La belle Anna)
Anna je paní v domácnosti Bernarda a Jacqueline. Panstvo se rozhodne, že si vyjede na krátkou dovolenou. Anna se těší, že bude mít jeden týden méně práce. Když jsou tedy oba pryč, chce si doma udělat pěkný večer a dopřeje si exkluzivní skotskou whiskey. Její plány však zvrátí vzhůru nohama její zaměstnavatelé. Jacqueline se v noci vrací domů s milencem a o něco později se objeví i Bernard se svou přítelkyní. Následuje komický zmatek, během nějž Anna zachraňuje vzniklou situaci svým humorem a nápaditostí. Pod režijní taktovkou Oty Fialy a Veroniky Lebedové se na prknech Městského Tylova divadla 31. prosince od 19. hodin představí Veronika Lebedová, Ota Fiala, Iva Pilcerová, Michal Smrkovský a Petra Klailová. Pro ty méně šťastné, na které se na silvestra nedostane vstupenka je tu repríza naplánovaná na 9. ledna příštího roku.

Rezervace vstupenek

.
Anna v ringu
.

Připomeňte si atmosféru loňského silvestrovského představení v naší fotogalerii.

Nebyly nalezeny žádné obrázky


 

.

Zavřít menu