Díky Městské knihovně zavítá letos do Kutné Hory již počtvrté Noc literatury přibližující veřejnosti netradičně současnou literaturu prostřednictvím veřejných čtení. Letos vám budou číst Ester Geislerová, Valerie Zawadská, Marika Procházková, Lucie Kožinová a Jaromír Nosek.

.
Ideou projektu je představit během jednoho večera současnou evropskou literaturu v překladu do místního jazyka, v podání známých osobností či herců. Projektu se aktuálně účastní 75 měst 13 zemí.
Také letos se v Kutné Hoře objeví významné herecké osobnosti, v Městské knihovně představí román britské autorky Deborah Levy Doplavat domů herečka a výtvarnice Ester Geislerová, v GASK se s vámi o zážitek z četby románu předčasně zesnulého Wolfganga Herrndorfa Písek podělí Valerie Zawadská. Do Českého muzea stříbra na Hrádek se budete moci vypravit za Marikou Procházkovou, která bude číst z díla Belgičana Paula Colize Back Up, v knihkupectví Kosmas nabídne úryvky z autobiograficky laděného románu původem belgické autorky Idy Simons Lucie Kožinová a příjemné posezení v kutnohorském Blues Café bude tentokrát ještě příjemnější díky Jaromíru Noskovi a jeho přednesu z debutové novely Litevce Janise Jonevse Jelgava 94.
Letošní Noc literatury odstartuje v Kutné Hoře na výše jmenovaných místech 13. května úderem osmnácté hodiny a potrvá do 22. hodin. Plakát…

(jok)

.
Připomeňte si atmosféru Noci literatury v Kutné Hoře v naší fotogalerii…

Nebyly nalezeny žádné obrázky


 

.

Zavřít menu