Přijměte pozvání na vernisáž a výstavu, která se uskuteční 1. srpna 2013 od 15. hodin v prostorách kaple. Výstava potrvá do 31. srpna 2013. Spolu s Janem Melenou, Tomášem Koudelou a Zdenkem Palou bude vystavovat i Vladimír Jaromír Horák, tvůrce výtvarného směru DeDeArt. ……………………………………………

TRES+ je spolek tří výtvarníků z Moravskoslezského kraje, který založili na sklonku roku 2012 Tomáš Koudela, Jan Melena a Zdenek Pala. Smyslem tohoto spolku je společně prezentovat své výtvarné počiny, publikovat své názory na umění a i jinak se podílet na rozvoji kultury.
Všichni tři jsou dlouhodobě činnými výtvarníky, kteří mají za sebou již velké množství společných i samostatných výstav, a to již od devadesátých let dvacátého století. Cílovou skupinou jejich výtvarných počinů jsou především Ti, kteří dokáží ocenit neotřelé přístupy v umělecké tvorbě.

DeDeart photography – Destroyed Details Art
Technika přirozené dekoláže samovolně se utvářející v prostředí městských ulic, v místech komunikačních proudnic, kde prochází nejvíce lidí, a kde také proudí nepřeberné množství informací, které když pozbydou své bezprostřední platnosti odcházejí vlivem náhodného zásahu lidské ruky, působením počasí a samovolným plynutím času v nenávratno. Postmoderní atmosféra velkoměstské lokality, vzniku a zániku věcí každodenně se měnících v nejjemnějších detailech bez zjevného záměru i bez úmyslného konceptu vyjadřující pocit mnohoznačnosti, nahodilosti neurčitosti a absurdity přecházející od primitivismu až po efekt estetické rafinovanosti, vytvářejících jedinečný výrazový celek ve stylu obrazu. Námětem souboru fotografii Vladimíra Jaromíra Horáka jsou objekty,které nás provázejí v našem každodenním životě. Věci, které lidé míjí většinou bez povšimnutí, nebo když už vzbudí jejich pozornost, jsou spíše předmětem odporu než estetického prožitku. Nemusí tomu tak být však vždy. Stačí jen chodit po ulicích a spatřovat krásu, která je všude nadosah.

(tz)

  TRES+

 

.

Zavřít menu