V rámci nového konceptu “na cestách” bude zahájen dne 22. června 2013 v galerii GASK osmý ročník mezinárodní přehlídky současného umění TINA B. Rozmanitá vnitřní i venkovní expozice, zaměřená na tématiku Spektrum, síla barev, potrvá do konce září letošního roku. ……………………………………………………

Prostory galerie a přilehlý exteriér zaplní díla z různých koutů světa, vytvořená z rozmanitých materiálů, odlišné struktury i charakteru. Video art, performance, interaktivní objekty, světelný design, nebo origami, to je jen malý nástin kutnohorské sekce Tiny B.

Na koho se můžete těšit?
Účast na vnitřních instalacích přislíbila německá umělkyně, Susanne Rottenbacher, jejíž světelný artefakt přispěje k prozáření kutnohorského interiéru. Do GASKu zavítá také dvojice francouzsko – amerických umělců Philipp a Patricia Semp s instalací svítivě žlutých balónků poskládaných do hadovitého tvaru, doplněnou o tématickou video show. Světelnou hru předvede, ve svém neonovém artefaktu, česká umělkyně Petra Valentová. Pestrobarevnou instalaci doplní i plastické obrazy Koty Hirasuky, vycházející z původného konceptu origami. Diváci budou mít možnost shlédnout poutavé video s ekologickým podtextem izraelské fotografky Roni Ben Ari. Svou účast potvrdil také Eric Goulder z USA, kombinující světelnou projekci s bronzovou plastiku. Jeho krajankaDana Volker se ve svém projektu zaměřuje na jemný půvab barevné škály přírodních materiálů. Tina B. v letošním kurátorském projektu přizvala také nizozemského umělce Andrease Koppa a Alexe Rinesche, který vzdává poctu modrému oceánu. Součástí výstavy bude také plastika Iglesiase Francesca pohrávající si s rozmanitými odrazy řetězů, které reagují na barevnou videoprojekci. Francouzký rodák, Yvo Jaqueir, ve svém díle kombinuje vodní element a jeho interakci s různobarevnými světelnými paprsky. Z Francie pochází také další umělec, Stephane Malca, který využívá místních materiálů a aplikuje je,jak v rámci interiéru, tak i na fasády architektonických objektů. Světelný artefakt s poetickým názvem Stíny města, představuje dílo Kita Reiche ze Spojených států. Celou instalaci obohatí svýminteraktivním vystoupením finská umělkyně Nastia Ronko.

22. 6. | 16:00 hod. TINA B. – LETNÍ PÁRTY V GASK. U příležitosti zahájení osmého ročníku festivalu současného umění, věnovanému fascinujícímu světu barev, pořádá Tina B. letní party v prostorách Galerie Středočeského kraje GASK. Přijďte potěšit své smysly poslechem živé hudby, zhlédnutím tanečního vystoupení a barevné performance i vystavovaných děl. Ochutnejte občerstvení namíchané v barvách duhy a zasoutěžte si o hodnotné ceny. Nezapomněli jsme ani na naše nejmenší, pro které je přichystán zajímavý doprovodný program.

Kdo je Tina B.?

 
Tina B.
Philipp a Patricia Semp, Instalace z balónků

 

.

Zavřít menu