Amatérští fotografové se pravděpodobně dočkají svého fotoklubu. Realizace vzniká pomocí sociální sítě, prostřednictvím facebookové skupiny Máme rádi Kutnou Horu. Ta pomohla myšlence Karla Říhy, který se začátkem listopadu obrátil na členy.

.
„Už delší dobu si hraji s myšlenkou klasického fotoklubu v Kutné Hoře, patřícím těm, kteří to myslí s focením vážněji. Mám představu o klubu, kde by si členové vzájemně pomáhali, pořádali fotovýšlapy, workshopy, časem třeba realizovali malou výstavu,” prozradil Karel Říha, jehož zájmy se upínají právě k fotografii.
Jeho zájem a myšlenku realizace ještě tentýž den kvitoval Martin Starý, starosta Kutné Hory.  „Ve skupině Máme rádi Kutnou Horu je plno dobrých fotografů, kteří by si zasloužili nějaký obrázek  vystavit. Místa společně určitě najdeme, stejně tak místo pro zázemí kroužku. Stačí akorát pár aktivních, co si to vezmou za své, a radnice projekt vzniku kutnohorského fotoklubu ráda podpoří,” komentoval starosta. FB stránka fotoklubu…

Jakub Skýva
.

Fotoklub 2015
Fotografie členů vznikajícího fotoklubu mohou nabídnou i zcela neotřelé pohledy na Kutnou Horu, jako třeba v případě snímku Nadi Štálové, za který byla autorka oceněna v soutěži Kutná Hora romantická.
.

 

Zavřít menu