České muzeum stříbra v Kutné Hoře vás po zimní přestávce zve do svých expozic, které otevře 1. dubna. Těšit se můžete na nové výstavy, na Hrádku obrazy Zdenka Trse, Alžběty Josefy a Pavla Vašíčka, v Kamenném domě  celoroční výstavu Ševcovské řemeslo, která vám přiblíží činnost obuvníků v Kutné Hoře a blízkém okolí. ………………………………….

V Tylově památníku můžete shlédnout výstavu Geologie Kutnohorska – nové objevy – výstava představuje základní přehled hornin a nerostů Kutné Hory s důrazem na nové objevy a vzorky získané do sbírky Českého muzea stříbra. Kromě typických materiálů uvidí návštěvníci také horniny a minerály, které se vyskytly pouze ojediněle a lze je označit jako vzácnost či kuriozitu. S potěším vám oznamujeme, že ceny vstupného jsem zachovali a navíc jsme pro vás zavedli možnost platby platební kartou.

HRÁDEK, otevřeno duben 9.00 – 17.00, stálé expozice: 1. okruh – Město stříbra, 2. okruh – Cesta stříbra s návštěvou stříbrného středověkého dolu. Výstava: 1. dubna – 1. června: Obrazy Zdeněk Trs, Alžběta Josefy a Pavel Vašíček

KAMENNÝ DŮM, otevřeno duben 9.00 – 17.00, stálé expozice Českého muzea stříbra: Královské horní město – měšťanská kultura a život v 17. – 19. století a Lapidárium: Umění kameníků středověké Kutné Hory. 1. 4. – 30. 11. Celoroční výstava –  Ševcovské řemeslo. Výstava ze sbírek muzea připomene tradiční ševcovské řemeslo v Kutné Hoře a okolí. Výstavu bude provázet interaktivní program pro školy “ Za tajemstvím verpánku“

TYLŮV DŮM, otevřeno duben 10.00 – 16.00, stálé expozice Českého muzea stříbra: Život a dílo J. K. Tyla a Kutnohorské podzemí a jeho průzkum. Výstava: 1.dubna – 31. května – Geologie Kutnohorska – nové objevy (se sbírek ČMS).

Kateřina Vavrušková, České muzeum stříbra

.
ČMS 2014

.

Zavřít menu