SK Sršni Kutná Hora – TJ Božetice  3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Sršni přivítali ve dvacátém druhém kole krajské soutěže na svém ledě TJ Božetice. Dlužili jim porážku z Milevska, kterou chtěli doma odčinit. Ironií osudu je, že se Stanislavu Bednářovi do sestavy vrátil po zlomenině ruky zotavený Lukáš Rudolfský a zároveň převzal kapitánské céčko po Janu Vaňkovi, který utrpěl zlomeninu ruky v předešlém utkání.

Utkání začali Sršni aktivně a měli více ze hry. Hosté však mají v kádru zkušené hráče, kteří nedali Sršňům nic zadarmo. I když byli domácí střelecky aktivnější, vytvářeli si slibné šance, skóre se nedařilo otevřít. Bohužel se po několika vyloučeních museli bránit a tak se počet střel vyrovnal a bezbrankový stav vydržel až do sirény.

Ve druhém dějství se Sršni už prosadili. V přesilové hře se od modré ujala střela Čejky a domácí byli lepší. Božetice se téměř nedostávaly k zakončení, jelikož se dopouštěly faulů, které rozhodčí trestal a tak David Jelínek moc práce neměl. Další posun skóre nastal půldruhé minuty před druhou sirénou. Z mezikruží se ke střele dostal Jiří Tvrdík I., ale jeho střelu pozorný brankář Božetic vyrazil přímo na hůl Javůrka. Ten se rychle zorientoval a zavěsil na 2:0. Snad z pocitu uspokojení hned následující střídání Sršni polevili v obraném pásmu a byl z toho závar, který neskončil gólem jen díky hozené hokejce. Nařízené TS Božetice proměnily a dostaly se na kontakt.

Ve třetí části pokračovala bojovná hra, ze které měli více opět Sršni. Sedm minut před koncem se prosadil střelou po ledě Rudolfský po nahrávkách Křečka a Siváčka. Dvoubrankový náskok Sršni tentokrát už pohlídali. Nedopustili již zdramatizování závěru utkání, zaslouženě zvítězili a připsali si další tři body do tabulky.

Sršně, kteří již mají jistou účast v play-off teď čeká série venkovních utkání. V neděli 19.2. zavítají na led sedmého Spartaku Žebrák.

Branky: Čejka (Švejda, Jiráň), Javůrek (Jiří Tvrdík I.), Rudolfský (Javůrek, Křeček) – Homola (TS)

Kutná Hora: D. Jelínek (Březina) –  Chmelař, Křeček, Švejda, Havelka, Čejka, Marvan, Rudolfský, Tvrdík Jiří I., Javůrek, Málek, Jiráň, Jan Tvrdík, Siváček, Sádlo, Meloun (M.Šváb, L.Šváb). Trenér Stanislav Bednář.

Hynek Macháček

Ostatní výsledky a tabulka soutěže zde

Zavřít menu