Čtvrtý turnaj Kutnohorské školní ligy odehráli v nové hale
????????????????????????????????????

V pátek 20.dubna 2018 proběhl již čtvrtý turnaj jubilejního 10. ročníku KUTNOHORSKÉ ŠKOLNÍ LIGY v miniházené 4+1. A tentokrát se hrálo v novém prostředí – v právě dokončené kutnohorské městské sportovní hale Klimeška.

V letošním ročníku této soutěže startují všechny čtyři kutnohorské základní školy – ZŠ ŽižkovZŠ Jana Palacha, ZŠ Kamenná stezka a ZŠ T.G.Masaryka. Stejně jako ročníky předchozí, tak i tento se hraje jako dlouhodobá soutěž po celý školní rok 2017/2018. V plánu je odehrát celkem 5 turnajů – v listopadu a prosinci roku 2017, v březnu, dubnu a květnu roku 2018. A opět se hraje ve dvou věkových kategoriích a to 1.-3.třídy a 4.-5.třídy. Jednotlivé turnaje se hrají na dvou zmenšených hřištích, systémem každý s každým a hrací doba je 1 x 15 minut. Po odehrání každého utkání absolvují oba soupeři 5 samostatných nájezdů a dosažené branky z nich se započítávají do konečného výsledku utkání.

Loňská vítězství v soutěži obhajují týmy ZŠ Jana Palacha / 1.-3.třídy / a ZŠ Žižkov / 4.-5.třídy /.

Ve čtvrtém turnaji KŠL v kategorii 4.-5.tříd startovaly poprvé týmy ze všech 4 škol / Žižkov do prvních třech turnajů tým nestavěl /. A turnajové vítězství tentokrát slavil tým ZŠ Jana Palacha, který zvítězil ve všech 3 utkáních. Na 2.místě skončil se ziskem 4 bodů tým ZŠ T.G.Masaryka, o další 2 body zpět skončil na 3.místětým ZŠ Žižkov a na 4.místě skončil bez bodového zisku tým ZŠ Kamenná stezka.

V kategorii 1.-3.tříd startovaly týmy taktéž ze všech 4 kutnohorských základních škol a z jednoznačného vítězství se radoval tým ZŠ Žižkov. Druhé místo obsadila ZŠ T.G.Masaryka, která však z vítězným Žižkovem prohrála vysoko o 17 branek. 3.místo se ziskem 2 bodů obsadil tým ZŠ Jana Palacha, čtvrté místo obsadil bez bodu tým ZŠ Kamenná stezka.

Čtvrtý turnaj 10.ročníku KUTNOHORSKÉ ŠKOLNÍ LIGY v miniházené 4+1 uspořádal oddíl házené TJ SPARTA Kutná Hora ve spolupráci s Českým svazem házené, který tyto projekty organizuje a finančně podporuje. Hlavním sponzorem této dlouholeté akce pro školní týmy je ale Město Kutná Hora.

Jako rozhodčí a zapisovatelé v turnaji působili členové pořadatelského oddílu házené TJ SPARTA – Filip Klouček, Jakub Rybář, Sára Šnajdrová, Albert Štícha, Jaroslav Valeš a Pavel Veselý, všechno hráči, kteří touto soutěží v minulosti prošli. Všem patří velký dík za hladký průběh turnaje. V něm bylo odehráno celkem 12 utkání a v 8týmech v obou věkových kategoriích se vystřídalo celkem 66 mladých vyznavačů miniházené.

Petr Vobořil

Zavřít menu