Divizní florbalisté Kutné Hory se po dvou nevydařených domácích zápasech vydali na hřiště soupeřů. Z Mladé Boleslavi i z pražských Kunratic nakonec mužské áčko přivezlo plný počet bodů. V obou zápasech se vždy dvakrát prosadil kanonýr Štípek, vítězství nad Start98 režíroval M. Kareš, který kromě jedné vstřelené branky na další 3 přihrál.

Florbalová akademie MB x FBC Kutná Hora 5:6 (2:1, 2:5, 1:0) 

Branky Kutné Hory: 4. Štípek (Reithar), 22. Kareš (Dus), 24. Kareš (Št.Bochníček), 33. Štípek, 38. Dus, 39. Dus (Kareš)

Kutná Hora se sice dostala do vedení, první třetinu však prohrála. Hra se přelévala ze strany na stranu a v pozornosti museli být zejména brankáři. Od druhé třetiny hrála Kutná Hora lépe, bojovala a přidala na střeleckých pokusech. Výsledkem bylo pět vstřelených branek během prostřední části. Nutno říci, že co branka, to pohlazení na florbalové duši. Ve druhé třetině nezastavilo kutnohorskou ekipu okolo lodivoda Třískaly ani desetiminutové vyloučení Štípka, ten byl trestán za příliš projevené emoce po vstřelené vedoucí brance na 4:3. Kutná Hora svůj těsný náskok ve třetí třetině uhájila a odolala tvrdému ataku soupeře, zejména v osobních soubojích. Jistý výkon v brance podal brankář Bochníček B.

FBC Start98 B x FBC Kutná Hora 5:7 (3:2, 1:1, 1:4)

Branky Kutné Hory: 5. Štípek (Petrásek), 9. Kareš (Dus), 27. Špalek, 43. Štípek (Kareš), 45. Špalek (Kareš), 51. Dus (Kareš), 59. Štifter (Spurný)

V první třetině vyrovnaného souboje se obě družstva vystřídala ve vedení. Na vyrovnaném průběhu se nic nezměnilo ani ve druhé části. Kutná Hora si dokázala vytvořit několik brankových příležitostí, avšak míček si cestu do cílové stanice nenašel. Místami domácí přehrávali soupeře v osobních soubojích, kde byli dříve a hlavně důraznější. Na obou stranách byla vidět nepřesnost v závěrečné koncovce. Kutná Hora neztratila nic na bojovnosti z předešlého těžkého utkání na hřišti Mladé Boleslavi a i nadále prokazovala patřičnou vůli po vítězství. V brance se mohla opřít o Dlouhého, který předvedl několik pohotových zákroků. Rozhodující moment přišel ve třetí třetině, domácí byli potrestáni za chybu při střídání a nabyté vedení už Kutná Hora nepustila, naopak zvýšila na rozdíl dvou branek. Ze statistiky držení míčku by vyšli lépe domácí hráči, Kutná Hora však bojovala a urvala další tři body do tabulky.


Sestava: 
Bochníček B, Dlouhý – Reithar, Zelený, Listík, Bochníček Š, Chalupa, Jedlička, Spurný, Kareš M, Dus, Štifter, Vokřál, Štípek, Petrásek, Špalek (pouze 2.záp.)

Zavřít menu