Florbalový oddíl FBC Kutná Hora oslaví 15. výročí založení ve sportovní hale Klimeška

V roce 2018 slaví florbalový oddíl FBC Kutná Hora 15. výročí založení. Oslavy výročí proběhnou ve dnech 3. až 9. září v nové kutnohorské sportovní hale Klimeška. Bohatý týdenní program vyvrcholí v neděli, kdy historicky první soutěžní zápas na domácí půdě odehraje mužský A-tým a poté nastoupí hráči ACEMA Sparta Praha k superligovému utkání!

Celý slavnostní týden bude věnován turnaji škol, seminářům pro trenéry, veřejnost a ukázkovým tréninkům ve spolupráci se Spartou Praha, semifinalistou loňského ročníku Tipsport Superligy. Vrchol přijde o víkendu. Sobota bude patřit turnaji dorostenek a žen, které budou ladit formu před blížícím se startem soutěže. V neděli po dopoledním turnaji mládeže odehraje mužský A-tým historicky první soutěžní zápas na domácí půdě. A poté už přijde na řadu tahák celé akce, utkání naší nejvyšší soutěže, Tipsport Superligy, mezi ACEMA Sparta Praha a Hu-Fa Panthers Otrokovice.

Předprodej vstupenek na nedělní program, tedy zápas mužského A-týmu FBC Kutná Hora a zápas nejvyšší české soutěže najdete na www.ticketportal.cz/Event/15_let_florbalu_FBC_Kutna_Hora. Děti do 3 let zdarma bez nároku na místo. Ostatní dny je vstup zdarma.

Kompletní program naleznete na webových stránkách oddílu www.fbckutnahora.cz.

Florbal v Kutné Hoře má dlouholetou tradici. První florbalový oddíl v Kutné Hoře založili pánové Bohuslav Bochníček a Jan Štípek v roce 2003. Ještě v tom samém roce přihlásili oddíl do České florbalové unie (ČFbU) pod názvem FbC Sparta Kutná Hora, a to se dvěma mládežnickými družstvy – starší žáci a junioři, kteří začali hrát pravidelné oficiální soutěže. V roce 2004 se podařilo oddíl rozšířit o družstvo mužů a poté několik let zůstal stav nezměněn. V roce 2007 se ve sportovním rybníce Kutné Hory objevila další florbalová štika, a to SKP Olympia Kutná Hora pod vedením Mgr. Karla Ptáčka. Po správném zvážení situace byl o rok později oddíl FbC Sparta sloučen spolu s SKP Olympia do jednoho oddílu pod jednotný název  SKP Olympia Kutná Hora. Od sezóny 2014/2015 se florbal oddělil od SKP Olympia a vznikl zájmový spolek FBC Kutná Hora – florbalový oddíl z.s., jehož předsedou se stal Jan Třískala. Vedení si stanovilo hlavní priority a cíle do budoucnosti. Během posledních čtyř let se vytvořila plně rozvinutá struktura mládežnických družstev od elévů až po muže. V současnosti FBC Kutná Hora sdružuje přes 300 florbalistů a florbalistek a má 13 družstev.

Zavřít menu