V sobotu 30. listopadu byla zakončena podzimní část Společného přeboru starších žáků v házené posledním – šestým mistrovským turnajem. Přestože se kutnohorským házenkářům vydařil o něco hůře, než ty předcházející, zvýšili svůj náskok v čele tabulky a vybojovali přímý postup do 1. kola zimní Žákovské ligy. …………………………………………………….

V letošním ročníku této žákovské kategorie startovalo v podzimní části soutěže 6 týmů – 3 středočeské – SOKOL Bělá pod Bezdězem, SOKOL Úvaly a SPARTA Kutná Hora a 3 severočeské – HK BANÍK Most, HK Město Lovosice a LOKOMOTIVA Louny.  Hrálo se turnajově, každý s každým 2 x 15 minut, střídavě vždy pět týmů u každého ze šesti účastníků, přičemž jeden z týmů měl vždy volno. To měl v tomto posledním turnaji, který se odehrál ve sportovní hale Chemik v Lovosicích tým SOKOLA Bělá pod Bezdězem.
Týmu starších žáků SPARTY se jejich pátý mistrovský turnaj /v tom druhém v Mostu měl volno/ vydařil herně i výsledkově o něco hůře, než ty předcházející. S vyrovnanou bilancí 2 vítězství a 2 porážek přesto obsadil celkové 2.místo /při rovnosti bodů 3 týmů rozhodla vzájemná minitabulka/. V konečné tabulce soutěže dokonce svůj náskok v čele navýšil z 5 na 8 bodů.
Sobotní turnaj zahájil porážkou o 3 branky s Mostem, poté porazil o 7 branek Úvaly a o 5 branek Louny. V závěrečném utkání potom podlehl domácím Lovosicím o 6 branek. Vítězství v podzimní části SPOLEČNÉHO PŘEBORU je pro tým starších žáků SPARTY určitě velkým úspěchem a zároveň to znamená přímý postup do 1.kola zimní Žákovské ligy!!! Pochvalu za kvalitní výkony si tak bez rozdílu zaslouží všichni hráči týmu starších žáků kutnohorské SPARTY, kteří pod vedením trenéra Jiřího Hasaly v některém z podzimních mistrovských turnajů nastoupili. Tým starších žáků SPARTY postupuje jako vítěz podzimní části soutěže přímo do 1. kola zimní Žákovské ligy, které bude odehráno o víkendu 18.-19.ledna 2014. Složení všech čtyř šestičlenných skupin bude známo až po dohrání regionálních kvalifikací, kam postupují týmy z 2. a 3. míst jednotlivých krajů.

Celou reportáž + statistiky najdete ZDE.

Petr Vobořil, oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora

.

.

Zavřít menu