Kolotoč další hokejové sezóny už je za dveřmi. Krajská soutěž mužů v ledním hokeji přinese změnu hracího systému a větší počet účastníků. Na rozdíl od předešlých ročníků bude systém soutěže bez nadstavbové části. Hrát se bude dvoukolově v tříbodovém systému každý s každým, vítěz postupuje do KLM.

.
Jedenáct účastníků, tedy 22 kol. Kromě vítěze minulého ročníku HK Kralupy budou v soutěži staří známí soupeři. Nově přihlášeni jsou HK Králův Dvůr (sestoupil z KLM), SK Velc Žilina, HC Buldoci Neratovice a TJ Božetice. Po třetích příčkách v minulé a předminulé sezóně se chtějí Sršni pokusit vyhrát soutěž a postoupit do KLM. Jaké k tomu mají předpoklady? V nadcházejícím ročníku Sršně dále povede zkušený trenér František Coubal. Kostru týmu budou tvořit zkušení domácí hráči a bývalí svěřenci Richarda Bláhy z juniorky zapracovaní do A – týmu. Důležité bude, jak se podaří dořešit post brankářské jedničky a hostování některých posil.

Sršni v přípravě
Jako první prověřili Sršně v Ledči nad Sázavou hráči tamního HC. Přes porážku 7:5 byl trenér Coubal s hrou svých svěřenců spokojen, vrásky mu přidělalo pouze zranění Tomáše Richtera. Ve druhém přípravném utkání přivítali Sršni na svém ledě HC Žabonosy. Domácím se nedařila zejména hra v oslabení a prohráli i podruhé, znovu o dvě branky, 3:5. Také třetí přípravný zápas skončil pro Sršně porážkou, znovu na domácím ledě, tentokrát ovšem se silným soupeřem z krajské ligy. Týmu HC Kohouti Česká Třebová podlehli Kutnohořané 3:8, co je však horší, v posledním střídání inkasoval náraz od soupeře na mantinel s chutí hrající Čejka a zranil si rameno. Diagnóza utrženého klíčku znamená operaci a léčení nejméně do konce roku. Ofenzivní obránce bude Sršňům chybět. V posledním přípravném zápase si Sršni poradili na kutnohorském zimním stadionu s Chotěboří. V zápase, který skončil 5:4, se hattrickem blýskl junior Jan Tvrdík. K prvnímu mistrovskému utkání nastoupí Sršni 28. září, na domácím ledě se střetnou s týmem HC Hořovice.

(jok)

.
Hokej Hořovice - 2014

 

.

Zavřít menu