Po vánoční přestávce se opět naplno rozehrála krajská soutěž stolních tenisů. Kutnohorští stolní tenisté  o víkendu přivítali na svých stolech hráče Sokola Králův Dvůr a KTS Rakovník. V sobotu byli domácí stolní tenisté pasování do role favoritů a očekávala se jasná výhra s mužstvem Králova Dvora.

.
Bohužel domácí hned v úvodu prohráli obě čtyřhry a hosté rychle navýšili svůj náskok na 1:4. Pak ovšem do zápasu nastoupil  Martin Vala a svým bezchybným výkonem stav obrátil. Slabou chvilku si v zápase vybrali Karel Liberský a Pavel Majer, kteří i přes značnou snahu získali pouze po jednom bodu. Naštěstí svůj standard zahrál Michal Tivodar a tak celkově utkání skončilo smírnou remízou 9:9.

Za domácí bodovali: Martin Vala 4 body ze 4 utkání, Michal Tivodar 3 body ze 4 utkání, Pavel Majer a Karel Liberský 1 bod ze 4 utkání.

V neděli domácí přivítali lídra soutěže KTS Rakovník „B“. Očekávalo se rychlé vítězství hostů a průběh začátku utkání tomu zcela odpovídal. Domácí opět prohráli obě čtyřhry, což se pro vývoj utkání stalo zcela zásadním momentem. Hosté celkem s přehledem udržovali  náskok  až do stavu 4:7. Domácí ovšem téměř čtyřhodinový zápas nevzdali a výbornými výkony především Pavla Majera a Martina Valy utkání téměř otočili. Bohužel za stavu  7:8  Karel Liberský v pátém setu neproměnil  mečbol. V posledních dvou zápasech domácí přesvědčivě zvítězili  a tak celkově  utkání skončilo remízou 9:9.

Za domácí bodovali:  Martin Vala 3 body ze 4 zápasů, Pavel Majer 3 body ze 4 zápasů, Michal Tivodar 2 body ze 4 zápasů a Karel Liberský 1 bod ze 4 zápasů.

V dalším kole kutnohorští stolní tenisté budou hrát na půdě soupeřů a změří své síly s hráči TJ Sadská (23.1. od 17 hodin) a 24.1. od 10 hodin s hráči TTC Říčany .

Michal Tivodar, TJ Sokol Kutná Hora

.

Zavřít menu