Tento víkend, 16.-17. února 2013, se na dobře připravené kutnohorské kuželně uskutečnilo Mistrovství Středočeského krajského kuželkářského svazu (SKKS) jednotlivců pro rok 2013 v kategorii mužů. Soutěže se zúčastnilo 46 hráčů v disciplíně 2×120 hodů sdružených. …………………………………………………………..

V sobotu proběhla kvalifikace, v neděli pak šestnáct nejlepších bojovalo o mistrovský titul. V soutěži padly tři šestistovky, v kvalifikaci byl nejlepší Tomáš Bek z KK Sadská výkonem 610 kuželek, těsně na druhém místě se umístil kolínský Filip Dejda 609 kuželek a třetí místo obsadil domácí hráč Vladimír Holý, který porazil 585 kuželek. V nedělním finále byl nejlepší Filip Dejda ze Sokola Kolín, který opět pokořil šestistovku 607 kuželek a získal titul „Mistr Středočeského kraje 2013“ s celkem velkou převahou celkovým výkonem 1216 poražených kuželek.
O další medailové pozice svedli urputný boj až do posledního hodu čtyři hráči. Druhé místo a stříbrnou medaili vybojoval Aleš Košnar výkonem 1164 kuželek, bronzovou medaili získal Tomáš Bek 1150 kuželek, oba hráči KK SDS Sadská. Nepopulární bramborová medaile nakonec zbyla na kolínského Romana Weisse, kterému třetí příčka unikla o pouhé dvě kuželky. Pětici hráčů, kteří postupují na květnové mistrovství ČR do Rosic doplnil David Hošek z TJ Kovohutě Příbram výkonem 1141 kuželek.

Nejlepší z kutnohorských hráčů byl na 7. místě Vladimír Holý výkonem 1135 poražených kuželek, na postup na MČR mu chybělo pouhých šest kuželek. Další zástupci pořádající oddílu TJ Sparta Kutná Hora se do nedělního finále neprobojovali a skončili Tomáš Jelínek na 24.místě, Jaroslav Havlíček na 34.místě a Richard Hrčkulák na 42.místě.

Děkujeme všem zúčastněným hráčům za předvedené výkony a za napínavou podívanou až do posledních hodů, členům pořadatelského oddílu za přípravu kuželny na tyto přebory a za bezchybnou organizaci, rozhodčím za perfektní řízení soutěže a těšíme se na další sportovní akce na naší kuželně.

Autor: Jiří Halfar, předseda oddílu kuželek TJ Sparta Kutná Hora

Nebyly nalezeny žádné obrázky


.

 

Zavřít menu