K prvnímu venkovnímu utkání odjeli Sršni v neděli 19. října do Sedlčan. Problémy v sestavení obrany se ještě zvětšily o zraněného Krejzu a Tvrdíka. František Coubal musel pozměnit složení útočných řad. Aby poskládal obranu, přesunul do ní Jelínka a Melouna.

.
Do útoku poprvé nastoupil Otakar Hynek. Sedlčanský tým chtěl konečně uspět a Sršni nezaváhat a odvézt všechny body.

Tatran Sedlčany – Sršni Kutná Hora   2:8 (0:2, 1:4, 1:2)
Od první buly se domácí tým snažil aktivně napadat rozehrávku Sršňů a hrálo se nahoru dolů. Ve čtvrté minutě se povedenou individuální akcí blýskl Lukáš Rudolfský, projel obranou soupeře a otevřel skóre. Sršně to nakoplo a zatlačili domácí do defenzivy. Zatažený Tatran dlouho odolával náporu. Dvě minuty před sirénou však opět Rudolfský po rozborce domácí obrany navýšil vedení.
Úvod druhé třetiny přinesl první vyloučení. Přesilovku Tatran využil a snížil na 2:1. Oživení domácí vyrovnali hru, ale Denise Hermanna nemohli znovu překonat. Obraz hry změnili Sršni v polovině utkání brankou Jendy Tvrdíka. Do soupeře se “obuli” a do druhé sirény Tatranu téměř nepůjčili puk. Z holí opět Jendy Tvrdíka, Vaňka a Pipka rozhodli o svém vítězství. Jedinou nepříjemností byl krvavý šrám v obličeji Jana Vaňka, který po kratší přestávce na ošetření opět naskočil do hry.
Stav 1:6 před třetí třetinou signalizoval jen dohrávání utkání. S chutí hrající Vaněk navýšil vedení sedmým gólem. Zbytečné napadení Matouše Jelínka nervózním domácím hráčem arbitři vyřešili předčasnou sprchou Lukáše Pokorného. Tři minuty před koncem využil ke snížení skóre Tatran nepovedenou rozehrávku Sršňů, ale definitivní podobu skóre určil Charvát, kterému svou již čtvrtou gólovou nahrávku poslal Rudolfský.
Další tři body jsou tedy vybojovány a Sršni se mohou chystat na další domácí bitvu. Tentokrát v sobotu 25. 10. od 17:00 proti TJ Božetice.

Branky Sršňů: Rudolfský (Pipek), Rudolfský (Pipek, Janota), Jan Tvrdík (Hynek), Jan Tvrdík (Jiří Tvrdík, Sádlo), Vaněk (Rudolfský, Hynek), Pipek (Rudolfský, Vaněk), Vaněk (Rudolfský, Charvát), Charvát (Rudolfský, Meloun)

Sestava: Hermann (Balham) – Vaněk, Švejda, Jelínek, Meloun, Pipek, Rudolfský, Janota, Jan Tvrdík, Jiří Tvrdík, Hynek, Charvát, Sádlo

Vyloučení: 10/5

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora

.

Zavřít menu