Mistrovství světa Spartan Race 2015 se uskutečnilo v americkém Squaw Valley, dějišti zimní olympiády v roce 1960. Na start třiadvaceti kilometrového závodu závodu se v sobotu 3. října postavil i Kutnohorák Michal Pavlík. Náročnou vysokohorskou trať s celkem třiceti sedmi překážkami zdolal za 4 hodiny a 15 minut.

.
Michal Pavlík dokončil závod jako 59. v kategorii Elite, kde byl zároveň nejlepším z Čechů. Celkově ze všech více jak sedmi set kvalifikovaných (kategorie „mistrovství“ a „elitní“) doběhl na 340. místě. Americký závod nakonec dokončilo více jak 5000 „Spartanů“. Mistrem světa se stal Američan Robert Killian, který zdolal trať v čase 2:25:56. Nejlepším Čechem v celkovém hodnocení byl na 58. místě Petr Vinický z Dolního Bousova (3:11:00). Mezi ženami se stala mistryní světa Češka Zuzana Kocumová z Liberce (2:53:03)!

„Jsem šťastný, že jsem závod dokončil. Ráno byla pěkná kosa, navíc mi vůbec nesedl vysokohorský vzduch a několikrát na trati jsem měl chuť zvracet. Hodně těžko se dýchalo, což se podepsalo na mém běhu. Co mě však těší, jsou zvládnuté překážky. Některé jsem viděl poprvé v životě… V celém závodě jsem zažil hodně těžké chvíle. Poprvé v životě jsem byl na dně psychických i fyzických sil. Po plavání v pětistupňovém jezeru jsem bojoval se zimnicí, díky které hodně lidí odstoupilo. Bylo mi blbě, ale vše přebil úžasný pocit v cíli. Výhružky pořadatelů, že půjde o nejtěžší trať, jakou kdy na SR postavili, se naplnily dokonale. Bez dobrého tréninku bych závod určitě nedokončil,“ konstatoval krátce po dokončení závodu Michal, který si doběh do cíle svého prvního závodu mistrovství světa užil i s kutnohorskou vlajkou, viz. video!

(jok)

.

Zavřít menu