Po víkendových sportovních kláních kutnohorských házenkářů odpovídali trenéři týmů, mužů, starších žáků a minižáků, na jednoduchou otázku: Jak hodnotíš výkon a výsledek svého týmu, popřípadě jednotlivých hráčů? …………………………………………………………………………………………………………………………………….

Minižáci – Alois  SALÁK /2.jarní turnaj STŘEDOČESKÉHO PŘEBORU 6+1 – 3.místo, hráno 27. dubna/

Přesto, že jsme na tento turnaj odjížděli bez obou brankářů, tak si v brance Jarda Pavlík i Lucka Krupková nevedli špatně. Problémy nám tentokrát dělala koncovka a to především v zápase s Bělou pod Bezdězem. Kdybych psal technický zápis, tak bych se dopočítal ke 40 střelám a z toho jen 6 jich skončilo v brance a to je velmi málo. V obraně ještě neumíme včas přistoupit k útočníkovi a zabránit mu ve střele nebo ho donutit, aby nevystřelil vůbec. Důležité je, že všichni mají chuť hrát, že nás hra baví a chybami se učíme. O víkendu nás čeká velká zkouška, na turnaj do Mělníka pojedou pouze kluci, protože holky budou na turnaji v Plzni.

Muži – Jiří HÁJEK /1.HK Dvůr Králové n/Labem – SPARTA  33:19, hráno 27. dubna/

K utkání jsme nastupovali s respektem ke kvalitám soupeře, nicméně odhodláni uhrát co nejlepší výsledek a to se nám až do cca 18.min  dařilo v podobě vyrovnaného skóre 8:8. Pak však přišel zlom, neproměněné dvě tutovky a následně doslova vymyšlené vyloučení Michala Kůrky, což soupeř nemilosrdně trestal. To mělo za následek takovou frustraci a nervozitu našich hráčů, že jsme do poločasu prohrávali již o devět branek. Ve druhé půli jsme přidali další značné množství technických chyb, takže výsledná prohra je vzhledem ke kvalitám soupeře ještě milosrdná. Porážka určitě zasloužená, jen nás mrzí, že rozhodčí odevzdali domácím hodně procent navíc, zbytečně a bezdůvodně, oni to nepotřebovali, vyhráli by i bez toho.

Starší žáci – Vít ŠNAJDR /3.jarní turnaj „A“ skupiny SPOLEČNÉHO PŘEBORU – 6.místo, hráno 28. dubna/

Bohužel ani na třetím finálovém turnaji se náš výkonnostní propad nezastavil. Přestože jsme na turnaj přijeli téměř v plné sestavě a měli dokonce tři hráče na střídání naše výkony se spíše zhoršili. Příčiny můžeme hledat ve větších tréninkových výpadcích a ne úplně stoprocentním zdravotním stavu některých hráčů, ale stejně to nevysvětluje takový výsledkový kolaps.Budeme muset zintenzivnit tréninkový proces, více ho zaměřit na útočnou fázi a hlavně zlepšit tréninkovou morálku. Určitě nám i prospěje sestup do „B“ skupiny a hra s výkonnostně přijatelnějšími soupeři. K hodnocení jednotlivců tentokrát přistupovat nebudu, každý si musí sám uvědomit, zda nechal na hřišti vše, či zda mohl výrazně přidat.

Petr Vobořil, oddíl házené TJ Sparta Kutná Hora

.

Zavřít menu