Krajská soutěž mužů v ledním hokeji má za sebou první polovinu, je tedy čas na první bilancování. Do letošní sezóny mužstvo dospělých vstoupilo s cílem postoupit do krajského přeboru. Do soutěže přislíbilo účast čtyřiadvacet hráčů do hry plus čtyři brankáři.

.
V samotných zápasech to však s účastí hráčů bylo slabé. Hodně se na tom podepsala dlouhodobá zranění hráčů, hned z kraje mistrovské soutěže na př. Davida Čejky, Tomáše Richtra a Jirky Tvrdíka I. Dále potom fakt, že trenér propagoval hru na tři pětky, aby hráči byli v tempu při hře a tak se stalo, že někteří hráči tento tlak neustáli a místo toho, aby bojovali o místo v sestavě, zanechali činnosti v našem oddíle hokeje. Z pracovních důvodů skončil i Michal Janota. Z přehledu účasti v zápasech je zřejmé, že jen pět hráčů odehrálo všech 10 zápasů, což je varující do druhé části mistrovské soutěže.
Velmi důležitá statistika jsou střelci branek a jejich asistencí. V prvé polovině soutěže si vedl nejlépe Lukáš Rudolfský, který vstřelil dvanáct branek a byl u 14 asistencí, takže v kanadském bodování získal 26 bodů. Na druhém místě 6+11= 17 bodů se umístil Jan Tvrdík. Na třetím místě Matouš Jelínek 6+8= 14 bodů. Z obránců určitě zaslouží pochvalu Jan Vaněk 6+4= 10 bodů a Pavel Švejda 4+5= 9 bodů. V další části hodnocení je účast hráčů na ledě při vstřelené či obdržené brance. Nejlépe si vedl opět Lukáš Rudolfský +30-9= 21, na druhém místě Jan Vaněk +31-11= 20, na třetím místě se umístil Pavel Švejda +29-9= 20 bodů. V této tabulce máme tři hráče, kteří mají záporné hodnocení.
Podívejme se na přehled trestů hráčů. Tam je třeba si dávat pozor na přísnější hodnocení čistoty hry od rozhodčích. Rozhodně dvanáct vyloučených během zápasu je hodně a to se stalo ještě jednou a v dalších zápasech 10 hráčů, potom devět atd. Tuto ne zrovna dobrou tabulku vede Jiří Tvrdík II, který si odseděl celou jednu třetinu na trestné lavici. Na dalších místech z osmnácti trestními minutami jsou Jan Vaněk a Martin Pipek. Kladem je, že nikdo nedostal vyšší trest.
V hodnocení brankářů se dá konstatovat, že se povedl přestup Denise Hermanna, který odchytal 9 zápasů a má ve statistikách 2,5 branky na zápas a % úspěšnosti má 90,1 %. I u brankářů jde o pochopení situace brankářské jedničky a trénovat tak, aby v případě nemoci apod. byl druhý brankář rovnocennou náhradou.
V prvé polovině mistrovské soutěže si vede nejlépe mužstvo Králova Dvora, které z devíti zápasů a skóre 86:21 získalo 25 bodů. V další části tabulky jsou tři mužstva za sebou v rozpětí dvou bodů. Zatím se ukazuje velká převaha mužstva Králova Dvora, které se ještě do druhé poloviny soutěže výrazně posiluje. My nastupujeme do druhé části soutěže s novým trenérem a přejeme, aby se mu vedlo co nejlépe a mužstvu aby odčinilo ty dvě porážky z prvé poloviny soutěže a ještě se popralo o postup.

Jaroslav Einsehammer

KANADSKÉ BODOVÁNÍ

STŘELBA

STATISTIKY GÓLMANŮ

 

.

Zavřít menu