V sobotu 15. prosince v dopoledních hodinách přivítali Sršni z přípravky na domácím ledě týmy z Kolína a Černošic (Černošice „A“ + Černošice „B“). Na programu byl svazový turnaj 2. tříd. Turnaj zvládli Sršni na jedničku, ve třech utkáních nasázeli svým soupeřům devětatřicet branek! ………………………………………………………………………………………..

SK Sršni – SK Černošice B 18:0 (6:0;7:0;5:0)
Domácí Sršni zahájili turnaj proti týmu Černošice „B“. Již první minuty naznačily, jak bude vypadat průběh celého utkání. Černošičtí se sršni nestačili bruslit a téměř celé utkání se tak odehrávalo před hostujícím gólmanem, který měl plné ruce i nohy práce, aby svůj tým zachránil od pořádné předvánoční nadílky. A i přesto, že v utkání kapituloval celkem osmnáctkrát, se mu to podařilo, neboť dalších 49 sršních střel kryl. Oproti tomu kutnohorský gólman v bráně spíše mrznul a na premiérovou nulu mu stačily pouhé 3 zákroky. I přes poklidný průběh utkání a konečné skóre 18:0 nepodali Sršni optimální výkon a v průběhu hry se začali přizpůsobovat hře Černošic a svůj pohyb omezili na nezbytné minimum a to se projevilo hned v počátku následujícího utkání proti Kolínu.

Branky Sršňů: Franc, Knížek (as. Balvín), Šetina, Knížek, Franc, Hynková (as. Franc), Hynková (as. Franc), Hruboš (as. Hájek), Hynková, Hruboš (as. Macháček), Franc, Knížek, Hynková (as. Janata), Hruboš, Franc, Knížek, Franc (as. Janata), Hynková (as. Janata)

 

SK Sršni – SC Kolín B 8:4 (2:2;3:1;3:1)
Druhé turnajové utkání bylo ve znamení tradičního derby Kutná Hora vs. Kolín a souboje dvou desítek. Domácí černožlutí do utkání vstoupili tak jak končili předešlý zápas – s minimem pohybu. Předzápasové varování od trenéra, že takhle to dál nepůjde, nedopadlo na úrodnou půdu a tak Kolín trestal. První zásah do sršní brány přišel již po dvou minutách hry a za další dvě minuty následoval druhý. Na hřišti úřadoval tradičně hlavně kozlík s desítkou na zádech, který je hlavním ofenzivním tahounem kolínského týmu. Někdy však až moc osamoceným.  Sršni se naštěstí nesesypali a budíček přišel včas. Zlepšený pohyb a napadání hráče s pukem znamenalo srovnání stavu na 2:2 po první třetině. V dalším průběhu utkání hrozil Kolín převážně svojí „desítkou“, kterou však dokázala zcela vymazat desítka kutnohorská. Tomáš Janata předvedl další ze svých bravurně defenzivně odehraných zápasů. Pokud se obě desítky setkaly současně na ledě (což se stalo naším záměrem), tak kutnohorská vítězila. Tomáš dokázal šikovného kozlíka ubruslit a perfektně mu odebírat kotouče. I proto první řada ani ve druhém utkání, za svého pobytu na hřišti, neinkasovala. Druhá sršní čtveřice, která byla složená z hráčů roč. 2007, tedy o rok mladších než řada první, měla v defenzivě s kolínským střelcem větší problémy. Dokázala však, převážně Honzou Knížkem, odpovídat střelecky a tak i benjamínci skončili v hodnocení pravdy se statistikou +1. Sršni i ve svém druhém utkání soupeře výrazně přestříleli a to poměrem 42:14 a na jeho konci se mohli radovat ze zcela zaslouženého vítězství.

Branky Sršňů: Knížek, Janata, Franc, Knížek (as. Hruboš), Knížek (as. Balvín), Knížek (as. Balvín), Balvín (as. Knížek), Franc (as. Janata)

 

SK Sršni – SK Černošice A 13:6 (3:3;4:1;6:2)
V posledním utkání turnaje měli sršni o motivaci postaráno. Vítězství by znamenalo i vítězství v celém turnaji. V cestě však stál zcela neznámý tým – Černošice „A“. Jedno však bylo zřejmé hned od počátku – výšková a váhová převaha bude jednoznačně na straně soupeře. Vstup do utkání byl ze strany sršňů opět trochu vlažný a tak se soupeř mohl z prvního zásahu radovat již po 14 vteřinách. Sršní stroj se však dal do pohybu a začínal postupně soupeře tlačit do defenzivy. Střely na černošického gólmana začínaly rychle přibývat. Do konce první části dokázali Černošice udržet remízu 3:3. Poté si otevřel soukromou střelnici Dominik Franc a hostující gólman lovil puk vypálený z Dominikovi hokejky ze své brány celkem sedm krát. Sršni tak dokázali při cestě za celkovým prvenstvím udělat i poslední krok a po výhře 13:6 se mohli radovat z turnajového triumfu.

Branky Sršňů: Hruboš (as. Knížek), Franc (as. Janata), Franc, Franc, Janata (as. Franc), Hynková (as. Janata), Balvín (as. Knížek), Knížek, Franc, Franc, Franc, Knížek, Franc

Josef Macháček, SK Sršni Kutná Hora

Konečné pořadí

  1. SK Sršni Kutná Hora
  2. SC Kolín B
  3. SK Černošice A
  4. SK Černošice B

 

Další statistické údaje, video a množství fotografií najdete ZDE.

 

.

Zavřít menu