Již tuto středu startuje seriál cyklistických závodů KH Tour 2013. V první májový den se na start postaví kategorie Race, Race „šlacha“ a Hobby „bůček“. Společnému startu budou předcházet zápolení nejmenších cyklistů na tratích pět set metrů a jeden kilometr. …………………………………………………………..

Občanské sdružení Kutnohorská Tour vzniklo pro potřebu pořádání cyklistických závodů pro děti a mládež v kutnohorském regionu. Hlavním cílem projektu je přilákat mládež ke sportu, který je velice atraktivní a odehrává se v otevřené přírodě, na čerstvém vzduchu. Opoutat mladé od vysedávání u televize, herních konzolí a počítače, zapojit je do sportovního života a ukázat režim, který je pro sportovce nepostradatelný.

„Roku 2011 jsme odstartovali pilotní seriál závodů Kutnohorské Tour, o který byl ze strany kutnohorského obyvatelstva velký zájem a sklidil nebývalý ohlas. Účast byla nad očekávání dobrá. V loňském roce jsme měli tu čest organizovat druhý závod Českého poháru horských kol. Účast české bikové špičky připravující se na OH v Londýně doplnily i zahraniční olympionici v čele s vítězem závodu, Markem Konwou z Polska. Díky vydařené organizační premiéře jsme obdrželi stálou účast v kalendáři Českého poháru horských kol. Pro rok 2014 máme přidělenu organizaci Mistrovství ČR horských kol a prostřednictvím Českého svazu cyklistiky jsme podali oficiální přihlášku na organizaci Mistrovství Evropy horských kol v roce 2016,“ uvádí ředitel závodů Ivan Sova na stránkách KH Tour, kde najdete i všechny potřebné informace o letošních závodech.

První závody letošní KH Tour startují již pozítří, v areálu kutnohorské bobové dráhy. Děti vyrazí na trať v 17.30 hod., hromadný start „velkých“ kategorií je naplánován o tři čtvrtě hodiny později.

Jak se pojede
Děti I. odrážedla (do 5 let) 500 m
Děti II. (6 až 8 let) 1 km
Děti III. (9 až 11 let) 1 km

Společný start tří kategorii KHT:
Race (12 až 18 let) 3 kola
Race „šlacha“ (dospělí s výkonností) 6 kol
Hobby „bůček“ (dospělí bez výkonnosti,
ale s chutí jezdit na kole) 4 kola

Délka jednoho kola je 3 kilometry. Startující jedou na vlastní nebezpečí, ochranná helma je nutná!!! V prostoru startu a cíle bude k dispozici občerstvení a nožnost využití nejrůznějších atrakcí včetně bobů a zorbingu. Startovné činí 30,- Kč pro děti a 50,- Kč pro dospělé.

Kopletní program KH Tour 2013, květen – září.
1. středa 1. května (areál bobové dráhy)
2. středa 15. května (areál psího cvičiště Na Rovinách)
3. sobota 8. června Český pohár horských kol (areál zimního stadionu)
4. sobota 22. června maraton (areál psího cvičiště Na Rovinách)
5. sobota 10. srpna sprint – vylučovací závod (areál bobové dráhy)

6. středa 4. září cyklokros 4 All (areál psího cvičiště Na Rovinách)

7. sobota 21. září finálový závod KH Tour 2013 cyklokros 4 All (areál psího cvičiště Na Rovinách).

KH Tour 2013 se uskuteční pod patronací starosty Města Kutná Hora Ivo Šance.

Veškeré další informace najdete na webu KH Tour.

(red)

.

KH Tour 2013

 

.

Zavřít menu