HC Poděbrady – SK Sršni Kutná Hora   2:5  (0:1, 0:1, 2:3)

V sobotu odjeli Sršni do Poděbrad odehrát sedmé kolo krajské soutěže. Sestavu měl Stanislav Bednář kromě dlouhodobě zraněných hráčů kompletní. Výhra by Sršně posunula opět na čelo tabulky, i když mají o jeden zápas méně než jejich rivalové a zůstali by posledním neporaženým týmem.

Úvod zápasu byl bez oťukávání a domácí Poděbrady zaměstnávaly Davida Jelínka v kutnohorské bráně. Počáteční tlak Sršni ustáli a v osmé minutě se prosadila druhá útočná formace Sršňů, která svým pohybem motala hlavy domácí obraně. Čejka od modré nahrál Jelínkovi, který posunul na Jana Tvrdíka a ten dopravil puk do odkryté brány a dostal svůj tým do vedení. Povzbuzení Sršni měli více ze hry, ovšem do sirény se již skóre nepohnulo.

Ve druhé části se hrál vyrovnaný hokej, ovšem klid Sršňům brala přísná vyloučení. V polovině utkání to nejlepším možným způsobem vyřešil opět druhý útok Sršňů, když Jiráň v závaru našel hůl volného Jana Tvrdíka, který přesnou střelou podruhé překonal domácího brankáře. Domácí hráči cítili, že jim zápas uniká a důraznou hrou to chtěli změnit. Jeden ze zákroků u mantinelu vytočil obránce Čejku, který si v následné konverzaci s rozhodčím vykoledoval předčasnou sprchu. I druhou třetinu Sršni vyhráli a do kabin se odcházelo za stavu 0:2.

Do třetí části vstoupili Sršni aktivně. Po tlaku před domácí bránou se prosadil dorážkou obránce Chmelař a zvýšil na 0:3. Deset minut před koncem utkání opět zafungovala aktivita druhé formace a po pěkné kombinaci s Janem Tvrdíkem a Jelínkem přidal čtvrtou branku Jiráň. Sršni byli při chuti, ovšem podcenili obranu a toho Poděbradští využili ke vstřelení dvou rychlých branek. Pohodlný čtyřbrankový náskok se ztenčil na polovinu a Stanislav Bednář se mohl na střídačce ukřičet. Vše vyřešila tentokrát první formace Sršňů, když Javůrkovu přihrávku zužitkoval Jiří Tvrdík I. k pátému překonání domácího brankáře. Ve zbylých čtyřech minutách již domácím na další dramatizaci nezbývaly síly a tak Sršni zaslouženě zvítězili za tři body a usadili se na čele tabulky s náskokem jednoho bodu před druhou Čáslaví a třetími Poděbrady.

V dalším kole Sršni na svém ledě přivítají Tatran Sedlčany. Začátek utkání je v sobotu 29.10. od 17:00.

Branky Sršňů: Jan Tvrdík (Jelínek, Čejka), Jan Tvrdík (Jiráň), Chmelař (Siváček), Jiráň (Jelínek, Jan Tvrdík), Jiří Tvrdík I. (Javůrek)

Sršni: D. Jelínek (Březina) – Vaněk, Chmelař, Švejda Pavel, Havelka, Čejka, Křeček, Rudolfský, Tvrdík Jiří I., Javůrek, Jiráň, Jelínek M., Tvrdík Jan, Siváček, Hynek, Tvrdík Jiří II, Málek, (Fišar), M. Trenér Stanislav Bednář.

HynekMacháček

Ostatní výsledky a tabulka soutěže zde

Zavřít menu