K prvnímu utkání nadstavbové části KSM nastoupili Sršni na stadionu HK Kralupy. Kutnohorské mužstvo se potýká s množstvím zranění, přesto chtěli Sršni oplatit hostitelům porážku z posledního kola. Na kralupském ledě ovšem Kutnohořané bojovali nejen se zarputilým soupeřem, ale také s nepřízní rozhodčích. ………………………………………………………………….

15. kolo nadstavba KSM: HK Kralupy – Sršni Kutná Hora 8:3 (3:2, 2:1, 3:0)

Rozlosování nadstavby určilo Sršňům její první utkání v Kralupech. Seznam zraněných se po předchozím zápase rozrostl o Charváta a Siváčka. A tak složitou situaci se sestavou vylepšil jen uzdravený Otakar Hynek. Kralupy jdoucí za postupem nechtěly klopýtnout a Sršni chtěli soupeři oplatit porážku ze svého ledu.
Od první buly se hrál svižný hokej nahoru dolů. Skóre otevřel v šesté minutě domácí obránce střelou do horního růžku Myřátského brány skrz bránící hráče. Sršni chtěli odpovědět, ale neproměnili několik svých šancí. V desáté minutě přesnou střelou z kruhu do stejného růžku domácí navýšili vedení. O minutu později ukázkovou souhrou Sádlo, Hynek a zakončující Tvrdík snížili na 2:1. Sršni se dostali do pohody, hra se dařila a domácí nervózněli. Vyrovnání bylo na spadnutí. Ve čtrnácté minutě se však poprvé vylučovalo a režie utkání se ujal hlavní arbitr Švejda. „Redukcí“ počtu hráčů na ledě udělal z pohledného utkání frašku. Těžko se to dá popisovat objektivně a bez emocí. Takže jenom statisticky. V následujících minutách již v rovnovážném stavu Sršni neinkasovali. Do dvaapadesáté minuty hráli sedmkrát (!) za sebou dlouhá oslabení (jen dvě byly kratší než minutu a půl) ve třech proti pěti. Celkem pětkrát z nich inkasovali. Při plném počtu hráčů dali oba soupeři dva góly a při hře 5:4 po jednom. Slovy trenéra: „Hráli jsme dobře, mohl to být pěkný hokej, ale takhle je zbytečné o něco se snažit“. Snad jediným pozitivním faktem z tohoto utkání je, že výborně hrající Matouš Jelínek „ustál“ nepochopitelný útok na hlavu od domácího Hanouska i kopanec bruslí (snad nechtěný) do rozkroku bez zdravotních následků a nikdo nerozšířil seznam zraněných hráčů.

Branky sršňů: Tvrdík (Hynek), M.Jelínek (Pálek, Rudolfský), Rudolfský

Sestava: Petr Myřátský, Šimon Balham – Jan Vaněk, Martin Pálek, Pavel Švejda, Láďa Šváb, Jiří Tvrdík (II.), Martin Meloun, Lukáš Rudolfský, Matouš Jelínek, Robert Jelínek, Otakar Hynek, Tomáš Kaiser, Aleš Sádlo, Jiří Tvrdík   Trenér: František Coubal

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora

Příští utkání proti HC Zlonice ve Slaném odehrají Sršni opět v sobotu, 8. února. V domácím prostředí se kutnohorští hokejisté představí fanouškům až v 18. kole. V sobotu 22. února se znovu postaví proti hráčům HK Kralupy.

16. kolo 08. 02. 2014 sobota: HC Zlonice – SK Sršni, HC Žabonosy – HK Kralupy
17. kolo 15. 02. 2014 sobota: HK Kralupy – HC Zlonice, HC Žabonosy – SK Sršni
18. kolo 22. 02. 2014 sobota: HC Zlonice – HC Žabonosy, SK Sršni – HK Kralupy
19. kolo 01. 03. 2014 sobota: HK Kralupy – HC Žabonosy, SK Sršni – HC Zlonice
20. kolo 08. 03. 2014 sobota: SK Sršni – HC Žabonosy, HC Zlonice – HK Kralupy

 

.

Zavřít menu