V sobotu uzavřel tým přípravky SK Sršni Kutná Hora letošní soutěžní sezónu domácím turnajem. Společně s kutnohorskými Sršni se ho zúčastnily týmy HC ČSOB Pojišťovna Pardubice, HC Slovan Louny, HC Letci Letňany a izraelský tým Izrael Hockey School, který byl v Kutné Hoře na soustředění.

Turnaj byl určen hráčům ročníku 2006 a mladším. Jedinou výjimku měl povolený tým Izrael Hockey School, jenž mohl na soupisku zapsat hráče starších ročníků a tak jeho tým tvořili hráči narození v letech 2004 – 2002. Nutno však podotknout, že někteří byli prvně v životě na ledě, neboť jejich doménou je převážně in-line hokej.

Sršni do svého prvního utkání nastoupili proti Letcům z Letňan. Od první minuty až do závěrečného hvizdu se hrálo velmi vyrovnané utkání. Bohužel s nešťastným koncem pro Sršně, kteří pražskému celku nakonec podlehli 2:3.

SK Sršni – Letci Letňany 2:3 (0:0;1:0;1:3)
Branky: Franc, Janata

Sestava :
1. Janata – Macháček – Franc – Šetina ( + 2; 2 vstřelené, 0 inkasované)

2. Knížek – Hynková – Balvín – Hájek – Hruboš ( – 3; 0 vstřelené, 3 inkasované)

G.   Platonov, Neuman

 

Jako druhý soupeř se Sršňům postavil celek Pardubic, pozdější vítěz turnaje. Na Pardubácích bylo vidět, že je to tým, který celou sezónu hrál soutěž  pro ročník 2005. Kluci byli hodně sehraní, až mi přišlo, že jsou na svůj věk možná až moc svázaní taktikou, ale třeba to bylo jen mé zdání. V zápase si svojí gólmanskou premiéru odbyl Dan Neuman.

SK Sršni – HC ČSOB Pardubice 1:14 (0:7;1:2;0:5)
Branky: Balvín (ts)

Sestava :
1. Janata – Macháček – Franc – Šetina ( – 7; 0 vstřelené, 7 inkasované)

2. Knížek – Hynková – Balvín – Hájek – Hruboš ( -6; 1 vstřelené, 7 inkasované)

G. Platonov, Neuman

 

Třetí zápas nám vůbec nesednul! Nevím jestli se projevila únava nebo  ztráta koncentrace, ale půlka mančaftu vůbec nevěděla proč je na hřišti a veškeré pokusy o “probuzení” byly neúspěšné. Škoda, věřím, že jsme byli schopní odehrát s Louny vyrovnané utkání.

SK Sršni – HC Slovan Louny 4:8 (2:2;0:2;2:4)
Branky: Hynková, Knížek, Franc, Janata

Sestava :
1.    Janata (Hynková) – Macháček – Franc – Šetina ( – 4; 2 vstřelené, 6 inkasované)

2.    Knížek – Hynková (Janata) – Balvín – Hájek – Hruboš ( 0; 2 vstřelené, 2 inkasované)

G.   Platonov, Neuman

 

V posledním utkání nás čekal celek až z jihozápadní Asie. Potěšilo mě, když jsem viděl jak si kluci tento zápas užívají a vůbec neřeší, že je soupeř v některých případech i o 3 hlavy větší. V bruslařských dovednostech jsme soupeře předčili a byli jsme i hokejovější, ale nepřekonatelným se nám pro svou velikost stal izraelský gólman.

SK Sršni – Hockey School Izrael 1:2 (0:1;1:1;0:0)
Branky: Franc

Sestava :
1. Janata – Macháček – Franc – Šetina ( – 1; 1 vstřelené, 2 inkasované)

2. Knížek – Hynková – Balvín – Hájek – Hruboš ( 0; 0 vstřelené, 0 inkasované)

G. Platonov, Neuman

 

I přesto, že jsme na turnaji nevybojovali žádné vítězství, neberu jeho výsledek jako propadák. Všichni naši soupeři měli týmy složené téměř výhradně z hráčů roč. 2006 a výjimečně se objevil hráč roč. 2007. My bohužel stále doplácíme na malý počet hráčů roč. 2006 a tak byl náš tým tvořený z 50% hráči ročníku 2007. Naši nejlepší hráči roč. 2006 Dominik Franc a Tomáš Janata dokázali, že jsou schopní přehrávat jakéhokoliv soupeře a hlavně svým pohybem dělali starosti všem týmům. Honzík Knížek ukázal, že pro něho není žádný problém se prosadit i proti starším borcům. Dan Neuman si odbyl brankářskou premiéru. Ostatní hráči (až na zápas s Louny) ukázali, že umí být bojovníky a nedají nic zadarmo ani silnějšímu soupeři. To vše jsou pro nás významná pozitiva do následující sezóny. Samozřejmě turnaj odhalil i naše slabé stránky, na kterých budeme “makat” během jarní přípravy.

Josef Macháček, Martin Janata, SK Sršni Kutná Hora

 

Konečné pořadí turnaje:

1. HC ČSOB Pojišťovna Pardubice

2. HC Slovan Louny

3. Izrael Hockey School

4. HC Letci Letňany

5. SK Sršni Kutná Hora

 

 

.

Zavřít menu