HK Kralupy nad Vltavou – SK Sršni Kutná Hora  2:1  (0:0, 1:0, 1:1)

Do Kralup nad Vltavou odjeli v sobotu Sršni odehrát předposlední utkání základní části krajské soutěže. Sestavu doplnili dva uzdravení útočníci základního kádru a tak Stanislav Bednář neměl o hráče nouzi. I když je o soupeřích do semifinále play-off prakticky rozhodnuto a Kralupům jde jen o prestiž, chtěli Sršni vyhrát za tři body pro jistotu výhodnějšího postavení v tabulce.

Už úvod utkání naznačil, že to nebude dnes pro Sršně jednoduché. Soupeř si chtěl užít poslední domácí zápas, hrál aktivně bez nervozity a domácí brankář chytal skvěle. Hráči Kutné Hory měli sice více ze hry, vypracovali si dobré šance, svého soupeře přestříleli, ovšem ke gólu to nevedlo. První tutovku spálil Siváček a poté začala série nastřelených tyček kralupské brány. Dvakrát orazítkoval tyč Jiří Tvrdík a v přesilovce Láďa Šváb. Šance domácích na druhé straně spolehlivě likvidoval David Jelínek.

Ve druhé části pokračoval podobný průběh a do půlky utkání zvonila tyč kralupské brány celkem pětkrát! Jak už to v hokeji chodí, když nedáš, tak dostaneš, se vyplnilo ve dvaatřicáté minutě. Chybu nejmladšího obránce Sršňů využili domácí k otevření skóre a v podstatě darovaná branka je zvedla. Nervózní Sršni se pokoušeli vyrovnat, do druhé sirény se to však nepovedlo.

Do třetí části vstoupili Sršni aktivně s vizí otočení vývoje. Nemohli se však dostat do klidu a stále se nedařilo. Komplikací byly také vyloučení a až ve dvaapadesáté minutě se Siváčkovi v přečíslení podařilo vyrovnat. Když už to vypadalo, že se Sršni uklidnili a svého soupeře zmáčknou, vyrobila obrana při napadání domácích „osudovou“ chybu. Kralupští získali puk a střela zbržděná betony Davida Jelínka dojela až za brankovou čáru. Stažená sestava Sršňů na dvě formace, ani závěrečná hra bez brankáře již prohru neodvrátila a tak kutnohorští nezískali ani bod. A i když domácí svou výhru považují za šťastnou, Stanislav Bednář tento nezdar jen těžko vydýchával.

Sršni v posledním kole základní části přivítají na svém ledě Spartak Příbram. Utkání začíná v neděli 12. března od 17:30.

Branka Sršňů: Siváček (Javůrek). Sršni: D. Jelínek (Kunášek) –  Chmelař, Křeček, Švejda, Havelka, L. Šváb, Červinka, Rudolfský, Jiří Tvrdík I., Javůrek, Jiráň, Jan Tvrdík, Málek, Siváček, Meloun, M. Šváb, Sádlo, (Adam, Fišar) Trenér Stanislav Bednář

Hynek Macháček

Ostatní výsledky a tabulka soutěže zde

Zavřít menu