Na první venkovní utkání odjeli kutnohorští hokejisté v neděli do Hořovic. Vzhledem ke vzájemným zápasům a umístění v minulé sezóně se na ledě Cvočkařů představili v roli favorita. Snaživého a pracovitého soupeře nechtěl Stanislav Bednář podcenit. Sršni nakonec dosáhli v Hořovicích na plný bodový zisk, přišli však o kapitána Jana Vaňka.

.
.

HC Cvočkaři Hořovice – SK Sršni Kutná Hora 4:6 (1:2, 1:3, 2:1)

Úvod utkání patřil Sršňům. Ve třetí minutě Sádlo našel Andrleho, který otevřel skóre. O minutu později zafungovala spolupráce Javůrka se střelcem Rudolfským a zdálo se, že vše půjde hladce. Domácím se však povedlo rychle odpovědět, přidali v bruslení, důrazu a stav 1:2 vydržel až do sirény, i když Sršni byli střelecky aktivnější (15/7).
Rychlou brankou po zmatku v naší rozehrávce hořovičtí začali druhé dějství. Dlouho se však z vyrovnání neradovali. Již za dvacet vteřin Hynek vyzval Andrleho ke třetí brance. Následovala pro Sršně velmi nepříjemná událost. Ze souboje u mantinelu kapitán Jan Vaněk neodešel po svých, ale odvezla ho sanitka. Diagnóza zlomeného kotníku a nutnost operace znamená pro tým Stanislava Bednáře velkou ztrátu. Po nechtěné pauze Čejka vyslal do brejku Javůrka, který navýšil vedení. Před druhou sirénou ještě Rudolfský našel nahrávkou Jana Tvrdíka, který přebruslil obránce a vymíchal domácího brankáře.
Třígólový náskok se zdál být dostatečný ke zdárnému dohrání utkání. Domácí se však v polovině třetiny dvakrát za sebou prosadili a devět minut před koncem nebylo nic rozhodnuté. O poslední branku utkání se postaral (asi na oslavu svých dvacátých narozenin) střelou ze střední vzdálenosti Sádlo. Domácí ještě zkusili před koncem dohnat manko bez brankáře v šesti, ale Hermann v bráně Sršňů již překonán nebyl.
Chtěné body tedy Sršni přivezli a musí se připravit na další zápas bez svého kapitána. Příští utkání Krajské soutěže odehrají v sobotu 17. 10. doma proti Božeticím od 17:00 hodin.

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora

.
Branky Sršňů: Andrle (Sádlo), Rudolfský (Javůrek), Andrle (Hynek), Javůrek (Čejka), Jan Tvrdík (Rudolfský), Sádlo (Jiří Tvrdík II.)

Sestava: Hermann – Vaněk, Čejka, Tvrdík II., Švejda, L. Šváb, Rudolfský, Pipek, Javůrek, Tvrdík I., Jan Tvrdík, Jelínek, Andrle, Hynek, Sádlo (M. Šváb)

Vyloučení: 5/6

Střely na bránu: 21/39
.

Zavřít menu