Osmé kolo krajské soutěže odjeli Sršni odehrát do Kladna s týmem Hvězdy. Pro nemoce a pracovní povinosti několika hračů byla soupiska doplněna pěti juniory. Sršni nezaváhali, Kladno poctili předčasnou vánoční nadílkou v podobě jedenácti branek a jsou opět v čele soutěže. …………………………………………………………………………..

8. kolo KSM: Hvězda Kladno – Sršni Kutná Hora 1:11 (1:2, 0:5, 0:4)

Úvodní minuty patřily aktivnějším Sršňům, ovšem skóre  otevřeli v přesilovce domácí. Překonali Šimona Balhama akcí na jeden dotek. Povzbuzení vyrovnali hru a šance skórovat byly na obou stranách. Vyrovnání přišlo z hole Otakara Hynka v šestnácté minutě. Vedení zajistil o dvě minuty později Matouš Jelínek střelou z dálky. Že to je branka vítězná určil až další průběh.
Druhá třetina se povedla Sršňům přesně podle přání trenéra. Téměř bez chyb v defenzivě, rychlý přechod středního pásma, aktivní bruslení a důraz v zakončení znamenal dominanci. Postupné navyšování vedení Pavlem Švejdou, Otakarem Hynkem, Tadeášem Hetfleischem, Lukášem Rudolfským a Davidem Čejkou rozsvítilo na tabuli skóre  1:7 do druhé sirény.
Ve třetí části se domácí pokoušeli ještě o korekci nepříznivého stavu. Mladý brankář juniorky Michal Kurka, který premiérově nastoupil v dresu mužů do třetí části byl však proti. Své konto udržel čisté a navíc se zapsal do kanadského bodování asistencí. Sršni opět Hvězdu přehráli a v poslední desetiminutovce nastříleli ještě čtyři branky. Úspěšné vystoupení svěřenců Richarda Bláhy z juniorky v tomto utkání dovršil Aleš Sádlo dvěma góly. Desátou branku vsítil Michal Charvát a poslední zápis do střeleckých statistik zajistil David Čejka. Jasné vítězství přineslo Sršňům kýženéné body a zajistilo návrat do čela tabulky krajské soutěže. Další zápas, tentokrát na domácím ledě se uskuteční v neděli 1. prosince od 17:30 proti Cvočkařům Hořovice.

Branky sršňů: Hynek (Čejka), M. Jelínek (Čejka), P. Švejda (Rudolfský), Hynek (M. Jelínek), Hetfleisch, Rudolfský (Charvát), Čejka (P. Švejda, Rudolfský), Sádlo (P. Švejda, Tvrdík II.), Sádlo (Hynek, M. Jelínek), Charvát (Rudolfský, Kurka), Čejka (Kaiser, Siváček)

Sestava: Šimon Balham, Michal Kurka – David Čejka, Jan Vaněk, Radek Krejza, Jiří Tvrdík (II.), Michal Charvát, Lukáš Rudolfský, Roman Siváček, Tadeáš Hetfleisch, Aleš Sádlo, Tomáš Kaiser, Otakar Hynek, Matouš Jelínek, Pavel Švejda. Trenér: František Coubal

Vyloučení: 11/8

Hynek Macháček, SK Sršni Kutná Hora

.

Zavřít menu