Jedním z cílů áčka kutnohorských Sršňů pro letošní sezónu bylo zařadit do mužstva co nejvíce mladých hráčů, odchovanců, aby získali zkušenosti. To se vcelku povedlo. Dalším cílem bylo umístit se v tabulce co nejvýš a zahrát si nadstavbovou soutěž. Podívejme se na uplynulou sezónu očima statistika. ………………………………………………..

Na prvním místě se v ročníku 2013/2014 Krajské soutěže mužů v ledním hokeji umístilo mužstvo HK Kralupy, kdy z dvaceti zápasů jich 17 vyhrálo a jen třikrát prohrálo se skóre 125:42 a ziskem 51 bodů.

Na druhém místě HC Žabonosy              20 – 16 – 4 – 113 : 41 – 48 bodů

Na třetím místě  SK Sršni Kutná Hora     20 – 11 – 9 –  99 : 71 –    33 bodů

Na čtvrtém místě  HC Zlonice                 20 – 10 – 10 – 90 : 89  –   30 bodů

Přejdeme-li ke zhodnocení našeho mužstva, prvním kritériem je jak se hráči zúčastnili hry v mistrovských zápasech. Tam nemůžeme být spokojeni. Nebyli jsme schopni stabilizovat pětky, aby hráči hráli stále spolu, což bylo ovlivněno zaměstnáním a v neposlední řadě zraněními či nemocí hráčů. Ukazuje to i statistka všech dvaceti mistráků, které neodehrál ani jeden hráč! Nejlepší účast na mistrovských zápasech měl Michal Charvát, který jich odehrál 19. Na druhém místě Tadeáš Hetfleisch s 18 zápasy a dál se 17 zápasy Jan Vaněk, Jiří Tvrdík II a Aleš Sádlo.

Kanadské bodování
Velmi důležitá statistika jsou střelci branek a autoři asistencí. Nejlepším střelcem našeho mužstva se stal Michal Charvát, který v základní části dal 11 branek a v nadstavbě 2. Celkem tedy 13 branek. Na druhém místě se umístil Lukáš Rudolfský 9 + 3, celkem 12 branek. Na třetím místě Martin Meloun 8 + 2, celkem 10 branek. Asistencí na branky si nejvíce připsal Lukáš Rudolfský, který jich měl 16. Na druhém místě s 12 asistencemi se umístil Michal Charvát a na třetím místě David Čejka s 14 asistencemi. V kanadském bodování se tak umístil na prvním místě Lukáš Rudolfský s 28 body, na druhém místě Michal Charvát s 25 body a na třetím David Čejka s 20 body.

Vyloučení, +/- body
Od druhé části mistrovské soutěže jsem se snažil zachytit i účast hráčů při hře, tzv. +/- body. V tabulce nejsou zachyceny dva zápasy a to 15. a 19. kola. Nenašel se nikdo, kdo by mě zastoupil. Přesto i z toho co bylo zachyceno se ukazuje, jak se který hráč zapojil do hry. Nejlépe si vedl Pavel Švejda, který získal 19 kladných bodů a jen 4 záporné s výsledkem 15 bodů. Na druhém místě David Čejka se 13 body, na třetím místě Radek Krejza, také s 13 body. Bohužel v této tabulce máme dalších 7 hráčů co mají záporné hodnocení a to je špatné! V neposlední řadě je další hodnocení a to vyloučení hráče během hry. Tam se ukazuje, že jsme byli dost často vylučováni. Mužstva, která umí dobře odehrát přesilovku mohou z této hry hodně těžit. My v této činnosti máme velké rezervy. Neuměli jsme je účinně řešit a dávali jsme z přesilovek málo branek. Také se nám mockrát stalo, že jsme vystřelili jen dvakrát za celou přesilovku. Naopak se dá konstatovat, že jsme v celku dobře hráli v oslabení. Nejvíce vylučovaným hráčem se stal Roman Siváček, který odseděl 18 trestních minut plus dvakrát desetiminutový trest. Na druhém místě Radek Krejza, který odseděl čtrnáct minut plus jeden desetiminutový trest. Na třetím místě další dva hráči Michal Jirek a Tadeáš Hetflaisch se čtrnácti trestními minutami.

Brankáři
V hodnocení brankářů se dá konstatovat, že jsme, měli čtyři brankáře, ale byly zápasy, kdy jsme měli k dispozici jen jednoho. Nejvíce zápasů odchytal Šimon Balham, měl průměr 3,5 gólů za zápas s úspěšností 87,4 %. Alexandr Karger odchytal dva zápasy. Petr Myřátský odchytal jen 80 minut a Michal Kurka 43 minut.

Podívejme se jak jsme si vedli s těmi nejlepšími mužstvy v základní části soutěže a v nadstavbě. Hned v úvodu je třeba říct, že je nutné již od začátku soutěže jít za vítězstvím v každém zápase. Kdyby se chtělo postoupit, je nezbytné mít dostatek dobrých hráčů, kteří si chtějí postup doopravdy vybojovat! Nesmí se stát to, že některá mužstva utečou v bodovém hodnocení v základní části víc než můžeme uhrát v nadstavbě. Potom již nadstavba nic neřeší a je jen dohrání soutěže. Velké problémy jsme měli hlavně s mužstvem HK Kralupy, se kterým jsme v celé soutěži ani jednou nevyhráli!! V základní části dvě prohry 3 : 6 a 1 : 6 v nadstavbě 3 : 8 a 1 : 4. Celkové skóre 8: 24! po odehraných třetinách 4:6 -1:7 – 3:11. S druhým mužstvem tabulky HC Žabonosy jsme v základní části soutěže vyhráli 4 : 1 ve druhém zápase prohra 2 : 3, v nadstavbě opět výhra 4 : 1 a prohra 2 : 6 celkové skóre 12:11 po odehraných třetinách 2:0-5:6- 5:5. Se čtvrtým mužstvem tabulky HC Zlonice jsme v základní části soutěže vyhráli 8:2, prohráli 3:5, v nadstavbě opět výhra 4:1 a prohra 4:5. Celkové skóre 19:13 po odehraných třetinách 6:6 – 7:5 – 6:2

Jaroslav Eisenhammer, SK Sršni Kutná Hora

.

Zavřít menu