Historické automobily i dobové kostýmy se znovu po roce vrací do  centra Kutné Hory. V kouzelných kulisách středověkého města Kutná Hora se o víkendu 20. – 21. srpna odehraje VIII. Veteran Rallye Kutná Hora 2016 a Srpnové hodování. 

Samotné město i okolní obce se předposlední prázdninový víkend zaplní nádhernými vozy vyrobenými do roku 1940 a jejich posádkami oblečenými do dobových kostýmů. Záštitu nad rallye převzalo Národní technické muzeum.
 
Jízda pravidelnosti do vrchu Kaňk
 
Jedním z taháků celého víkendu je tradiční sobotní a nedělní závod do vrchu Kaňk. Každý rok měří své síly několik desítek naleštěných krasavců. Protože jsou auta výkonově naprosto rozdílná, nevítězí nejrychlejší účastník. Jedná o tzv. jízdu pravidelnosti, v níž se snaží závodníci zajet všechna kola ve stejném čase. Každý den se pojedou dvě jízdy a porovnány budou všechny čtyři časy. Vítězí ten, jehož časy se nejvíce blíží prvnímu zajtému.
 
Spanilá jízda po okolí města
 
Krásou starých strojů i výpravných kostýmů se mohou pokochat i obyvatelé obcí v blízkosti Kutné Hory, protože ani letos nebude chybět „spanilá jízda“. Majitelé historických vozidel v sobotu pravidelně vyjíždějí po okolí města a navštíví při tom některou z místních zajímavých památek. Tentokrát povede jejich cesta do Zbraslavic, které se pyšní tvrzí nebo zámeckým pivovarem.
 
Na náměstí zahrají Žlutý pes s Ondřejem Hejmou i Sto zvířat
 
V pořadí osmý ročník Veteran Rallye Kutná Hora 2016 a Srpnové hodování přinášejí zábavu pro celou rodinu po celý víkend. Pověstná jsou vystoupení populárních kapel a zpěváků. Letos přijaly pozvání skupiny Sto zvířat, Žlutý pes s frontmanem Ondřejem Hejmou, Landa revival, Kabát revival, funk-rocková formace SCB nebo Slapdash. Nebudou chybět ani oblíbené soutěže, klaunovy hrátky pro nejmenší a stánkový prodej se zajímavou nabídkou. Sobotní program zakončí velkolepý ohňostroj.
tz
Zavřít menu