V roce 2014 se Oblastní charitě za finanční podpory města Kutná Hora podařilo zrealizovat několik aktivit pro děti s autismem a podobnými speciálními potřebami. V průběhu roku se uskutečnilo pět sobotních výletů a také prázdninový týden příměstských aktivit. Tyto aktivity jsou určeny nejen pro děti samotné, ale také pro jejich sourozence.

.
Díky tomu se rodičům dostane krátkodobé odlehčení, které je pro rodiče velmi potřebné a jinak těžko dosažitelné.
Stejně jako vloni i v letošním roce plánujeme několik sobotních výletů a jeden prázdninový týden příměstských aktivit, který se uskuteční ve dnech 3. – 7. srpna 2015. Na aktivitách se podílí pracovníci služby a studenti z kutnohorských škol. Studenti tak mají možnost získat nejen praxi s dětmi se zdravotním postižením, ale také brigádu. Pokud by někoho z řad studentů tato práce zajímala, neváhejte nás kontaktovat, rádi Vás do našich aktivit zapojíme.
Tyto aktivity realizuje Středisko Na Sioně – Aktivizační služba pro rodiny s dětmi. V rámci služby také nabízíme nácviky sociálních dovedností, rodičovské skupiny, doučování a další. Pro bližší informace můžete kontaktovat Moniku Šotovou: 739 484 910, monika.sotova@gmail.com. Více se také dočtete na našich stránkách.

(tz)

.

Zavřít menu