České muzeum stříbra přijme patnáct brigádníků na pozici „Průvodce“ na letošní turistickou sezónu, která v muzeu trvá od dubna do listopadu. Brigáda je vhodná především pro studenty SŠ nebo VŠ, kteří bydlí v Kutné Hoře nebo okolí.

.
.
Hlavním požadavkem je znalost alespoň jednoho jazyka: angličtina, němčina nebo ruština, kombinace jazyků je samozřejmě výhodou. Minimální věková hranice je 17 let, důležité jsou pak další schopnosti jako reprezentativní vystupování, organizační a komunikační dovednosti. Výběrové řízení bude uzavřeno v průběhu března.
„Nabízíme práci v mladém týmu a v zajímavém prostředí. Průvodci poskytují výklad návštěvníkům nejen ve stálých expozicích Hrádku, ale také ve středověkém dole. Zájemci o tuto pozici by tedy neměli trpět klaustrofobií,“ říká Vojtěch Vörös, nový vedoucí průvodců v Českém muzeu stříbra, který sám působil na pozici průvodce předchozích pět sezón. „Studenti se nemusí bát, že by směny neskloubili se studijními povinnostmi. Naopak si mohou procvičit cizí jazyk v praxi a potkat lidi z celého světa,“ dodává.
České muzeum stříbra patří mezi nejnavštěvovanější objekty v Kutné Hoře. V hlavní sezóně projde muzeem a středověkým dolem až 400 návštěvníků denně. Zájemci mohou kontaktovat Vojtěcha Vöröse na telefonu 733 429 826 nebo e-mailu: voros@cms-kh.cz. Mohou také přímo vyplnit a zaslat přihlášku, která je k dispozici ZDE.

Edita Dvorská, České muzeum stříbra

.

Zavřít menu