V pořadí šestý ročník mezinárodní přehlídky alternativní hudby CREEPY TEEPEE 2014 se bude konat opět v areálu bývalého pivovaru v Kutné Hoře, letos v termínu 11. – 13. července. Multižánrový festival představí reprezentativní průřez současnou světovou alternativní scénou. Pořadatelé slibují kombinaci zcela nových kapel a projektů s celosvětově uznávanými jmény.

.
Třídenní přehlídka soustředěná na nejaktuálnější dění na hudební scéně, která hudbu cíleně propojuje s vizuálním uměním, si během let prošla nejrůznějšími fázemi od euforie začátků na nádvoří GASK po loňskou, naštěstí již překonanou, hrozbu zániku. Za dramaturgii festivalu, stejně jako předchozích ročníků, stojí kolektiv A. M. 180. Organizátoři slibují program nabitý novými jmény i autory, kteří se na světové alternativní scéně těší dlouhodobému respektu. V průběhu tří červencových dnů budete mít tedy znovu jedinečnou možnost slyšet a vidět smršť kvalitních kapel různorodých žánrů. Od elektroniky přes hardcore až k experimentu. Dnes vám nabízíme první várku jmen z letošního line – up. Vstupenky na „Krýpko“ je možné zakoupit v síti Ticketportal.

Julia Holter (USA)
Začínáme patrně nejvýraznější postavou letošního ročníku, jednou z nejoceňovanějších současných skladatelek a zpěvaček, která ve své tvorbě kombinuje přístupy z klasické hudby, elektronických experimentů a melodického písničkářství. Devětadvacetiletá kalifornská hudebnice loni vydala loni kritiky nadšeně přijaté album Loud City Song, pro jehož nahrávání se vůbec poprvé obklopila celou kapelou.



.
Kromě Julie Holter se již nyní můžeme těšit například na sólový projekt bývalého baskytaristy Beach Fossils jménem John Peña Heavenly Beat, synth popovou čtyřku z Montrealu Police des Moeurs, lo-fi popového Case Mahana vystupujícího pod pseudonymem Street Gnar, kanadskou kytarovou šílenost Astral Gunk či tuzemskou, havířovsko – pražskou, trojku Gagarin. Další jména by se měla objevit i s ukázkami již brzy na facebooku, nebo na připravovaných stránkách festivalu.

(jok)
.

Připomeňte si atmosféru loňského ročníku v naší fotogalerii.

Nebyly nalezeny žádné obrázky

 

.

Zavřít menu