Přiložit ruku k dílu a pomoci spolku Denemark dosázet starou ovocnou alej na Rovinách, vedoucí od obnovené kapličky po okraji pole směrem na dolní Žižkov budete mít možnost v neděli 8. listopadu od 12:30. Výsadba bude spojena s malou ovocnou slavností a moštováním.

.
V neděli 8. listopadu od 12:30 máte možnost přiložit ruku k dílu a pomoci spolku Denemark dosázet starou ovocnou alej na Rovinách, vedoucí od obnovené kapličky po okraji pole směrem na dolní Žižkov. Můžete pomoci s vysekáním letošních výmladků (po jarním čištění aleje), s vykopáním cca padesáti jam (respektive dočištěním jam po minibagru), přípravou zeminy promísením s kompostem, s vysázením padesáti stromů krajových a starých odrůd jabloní, hrušní, slivoní a třešní a s osazením a upevněním kůlů a chrániček.
Základní nářadí bude zajištěno, ale moc nám pomůže, donesete-li si vlastní (rýč, lopatu nebo hrábě), abychom se vyhnuli jeho nedostatku.
Při práci se můžete občerstvit na malé slavnosti ovoce a ochutnat dezerty, nápoje i jiné ovocné speciality, osobně si vyzkoušet moštování a okusit vlastnoručně vyrobený mošt. Všechny jistě potěšíte, když i vy přispějete vlastními dobrotami z ovoce. Pro zájemce bude připravena krátká přednáška o krajových a starých odrůdách ovoce na Kutnohorsku a možnost vyzkoušet si své znalosti o našem domácím ovoci.
Kdo jste ochoten se do přípravy ovocné slavnosti zapojit, například tím, že připravíte a donesete svoji oblíbenou ovocnou specialitu (může jít o dezert, hlavní chod, nápoj, nebo jakkoli jinak upravené ovoce), nahlaste se prosím co nejdříve na: mirkaapavel@seznam.cz a případně do zprávy uveďte, jak se chcete podílet. Příspěvek na suroviny případně suroviny jsou zajištěny. Můžete také donést přebytky ovoce ze zahrádky na moštování.
Těšíme se nashledanou v neděli!

Pavel Novák a spolek Denemark

.

Zavřít menu