Již tento víkend proběhne v kutnohorském Foxconnu den otevřených dveří. Návštěvníky přenese do virtuální reality

Kutnohorský Foxconn otevře v sobotu 22. září své brány. Letošní ročník dne otevřených dveří nese podtitul Vítejte ve virtuálním světě a nabídne návštěvníkům jak prohlídky výroby, tak řadu zajímavých aktivit a atrakcí. Vyvrcholením návštěvnického dne bude semifinále a finále soutěže X-DAY, ve které porota rozdělí mezi nejlepší projekty 400 tisíc korun a podpoří tak místní komunitu a region, ve kterém působí. 

„Jsme potěšeni, že můžeme opět v rámci dne otevřených dveří Foxconnu pozvat všechny zájemce do našeho závodu a ukázat jim, co všechno v Kutné Hoře děláme. Připraven je bohatý program pro každého, a protože je naše výroba čím dál více založená na nových technologiích, den se ponese v duchu virtuální reality. Zároveň budeme rádi za podporu projektů v rámci soutěže X-DAY. Těším se na setkání s každým z vás,“ zve na den otevřených dveří Stephen McKenna, generální ředitel kutnohorského závodu Foxconn.

Čtvrtá zářijová sobota bude v kutnohorském Foxconnu nabitá bohatým programem. Po celý den budou probíhat prohlídky výroby, návštěvníci se budou moci naučit některé pracovní postupy či si v náborovém koutku vyzkoušet přijímací pohovor nanečisto. Foxconn chce tentokrát navíc všechny přenést do virtuální reality. Návštěvníci si budou moci postavit svou vlastní továrnu, pobavit se při hře Laser Beats, zahrát si na X-Boxu s pohybovými senzory a na děti čeká konzole Wii. Mozkové závity potrápí různé soutěže, vědomostní kvízy, puzzle nebo trixeso. Venku pak budou probíhat testovací jízdy s instruktory v elektromobilech a v případě pěkného počasí nebude chybět ani skákací hrad a míčové sporty. Brány závodu budou pro návštěvníky otevřeny od 10 do 15 hodin.

Soutěž X-DAY jde do finále. Už zná složení poroty

V rámci dne otevřených dveří proběhne také soutěž s názvem X-DAY, do které se mohli zájemci o sponzoring přes prázdniny přihlašovat. Známé už je složení poroty, ve které zasednou místostarosta Karel Koubský, ředitelka Městského Tylova divadla v Kutné Hoře Veronika Lebedová, zástupce mediálního partnera Vltava Labe Média a.s. Karel Jakubec, výkonná ředitelka pro dodržování standardů firemní politiky Foxconnu Jitka Kratochvílová a personální ředitel Foxconnu Michal Batelka. Nejprve se představí 22 semifinalistů, tedy projektů z Kutnohorska a Pardubicka, které vybrala interní porota Foxconnu.  Do finále pak postoupí 8 z nich a 2 projekty, jež vybrali facebookový fanoušci v hlasování o Divokou kartu finále. Porota tak nejlepším projektům rozdělí 400 tisíc korun. -tz, foto: www.foxconn.cz-

 

Zavřít menu