Víkend můžete zahájit již v pátek na slavnostní premiéře amatérského celovečerního snímku Requel. Sobotní večer opět vybídne k tanci, do Lorce se chystají na svůj tradiční ples myslivci. V neděli dopoledne potěšte děti pohádkou nymburských divadelníků v Tylově divadle a odpoledne mohou ti sportovně založení přijít povzbudit kutnohorské hokejisty. ……………………………………..

.

Kino Modrý kříž

24. 1. | 19:00 hod. REQUEL – SLAVNOSTNÍ PREMIÉRA. Amatérský film. ČR, akční komedie, 135 min., vstupné 70 Kč, do 12 let nevhodný. Zapomeňte na svět, jak ho znáte! Jen pár lidí přežilo 3. světovou válku. A ti co přežili, postavili svůj nový Svět a Kulturu na mocných artefaktech, které jejich klanům dodávají sílu: VIDEOHRY! Hlavním hrdinou příběhu je smolař Zir, který obdivuje bojovníky Řádu spravedlivých. Při jednom z jeho tajných tréninků náhodou najde obávaný artefakt, který chtějí získat jejich úhlavní nepřátelé – vojáci CODu. Řád má ale ve svých řadách zrádce, a tak začíná přetahovačka o artefakt. V tomto světě totiž existuje legenda, která praví, že pokud se COD zmocní artefaktu, tak si podmaní celou mapu a zotročí všechny ProGamerské klany. Proto Mistr posílá na epickou výpravu svého nejschopnějšího válečníka Kyla. Zir se k němu připojí. Hrají: Zdeněk Zvěřina, Ondřej Soukup, Toni Rajdl, Lucie Špačková, Jan Novák, Marek Starý, Martin Levý, Jiří Kalina. Režie: Petr Havlíček

25. – 26. 1. | 19:00 hod. ČTYŘI DOHODY – DIVADELNÍ ZÁZNAM. ČR, divadelní záznam, 118 min., vstupné 60 Kč, do 12 let nevhodný. Úspěšné divadelní představení Jaroslava Duška na motivy stejnojmenného bestselleru „Čtyři dohody“ zaznamenala dokumentaristka Olga Špátová a kreativně ho doplnila o soukromé rodinné filmové archivy. Duškova hra inspirovaná nadčasovou toltéckou moudrostí knihy Dona Miguela Ruize provedla za devět let více než 150.000 diváků v cestě za osobní svobodou a štěstím. Slovem, tělem, hudbou a srdcem hrají Alan Vitouš, Pjér La Šé´z a Jaroslav Dušek. Hrají: Jaroslav Dušek, Pjér La Š´éz, Alan Vitouš. Režie: Olga Špátová, Miroslav Janek

.
Městské Tylovo divadlo

26. 1. | 15:00 hod. KUBULA A KUBA KUBIKULA. Hálkovo divadlo, Nymburk. Pohádka na motivy Vladislava Vančury s veselými písněmi. Příběh vypráví o medvědáři Kubovi Kubikulovi a jeho nezbedném medvědovi Kubulovi, se kterým se toulal po světě a kterého strašil strašidlem Barbuchou. Hrají: Michal Otta, Petr Pištěk, Lukáš Toman Paclt, Miky Mejstřík a další. Vstupné 60,- Kč.

.
Koncerty, klubová scéna, plesy

Music club Česká 1

24. 1. 2014 | 21:00 VEPŘEMYŠKA – JAZZ VEČER BOHOUŠE DVOŘÁKA A HOSTŮ. Vstup 50,- Kč

25. 1. 2014 | 21:00 „SILNÝ KAFE VOL.1“ BY RAMBAJS DJ’S AND GUESTS. Reggae, reggaejungle, jungle, d’n’b, liquid, minimal, house, tekk, break a mnoho dalších subžánrů. Dj’s UMPA LUMP, JAMMIN LAMBSBREAD, HELLRAISER, KRATAX, KYSLAH, STHOKAS, SPEEDY. 8 kW sound system by Rambajs, laser shows, blikátka a Rosengarth. Vstup 50,- Kč

Restaurace Palma, Krátká 13

24. 1. | 21:30 hod. DJ Udine
25. 1. | 21:30 hod. DJ Jožka Nowok

KD Lorec

24. 1. | MATURITNÍ PLES GYMNÁZIA SOŠ A VOŠ LEDEČ NAD SÁZAVOU
25. 1. | MYSLIVECKÝ PLES

Dobrá čajovna, Havlíčkovo nám. 84

26. 1. | 19:00 hod. FILMOVÝ KLUB. Pohodový večer s pohodovým filmem z archivu Dobré čajovny. V průběhu akce provoz čajovny (včetně čajového krámku) nepřerušen!

.
Výstavy

8. – 30. 1. GRÓNSKÉ MÝTY A POVĚSTI. Spolkový dům, Lierova 146. Putovní výstava ilustrací Martina Velíška. Vernisáž: 8. 1. v 17:00 hod. Výstavu uvede PhDr. Ing. Zdeněk Lyčka, bývalý český velvyslanec v Dánsku.

10. 1. – 23. 2. VLADIMÍR VÉLA – OBRAZYGalerie Felixe Jeneweina, Vlašský dvůr. Více…

9. 1. – 5. 2. NOVOROČNÍ KUTNOHORSKÝ VÝTVARNÝ MINISALÓN. ArcusGallery, Octárna, Štefánikova 52, Kutná Hora. Při Novoročním výtvarném minisalónu představí ArcusGallery nejenom část svého základního sbírkového fondu, ale také díla výtvarníků, kteří s minigalerií dlouhodobě spolupracují. Vedle obrazů a keramických objektů bude tentokrát bohatě zastoupena i grafická tvorba. Výstava je prodejní, všechna vystavená výtvarná díla si zájemci mohou objednat buď e-mailem (obchod@art-tour.cz) nebo telefonicky (722 711 226). Minigalerie ArcusGallery je bude všem po zaplacení nevratné zálohy ve výši 50 % z ceny díla rezervovat až do konce února 2014.

16. 1. – 12. 3. ANDĚLÍČCI, ANDĚLÉ… A ANDĚLKY. Čajovna Káča, Komenského nám. 38. Druhá výstava, kterou kutnohorská minigalerie ArcusGallery připravila v čajovně Káča, nese název Andělíčci, andělé… a andělky. Téma zaujalo nejenom výtvarníky, kteří s ArcusGallery spolupracují nebo je galerie cíleně oslovila, ozvali se i další, takže „andělská kavalerie“ bude vskutku početná. Vedle kmenových výtvarníků ArcusGallery (připomeňme Josefa Achrera, Jaroslava Kučeru, Moniku Pravdovou, Vladimíra Císaře, Olgu Truskovou, Vlastimila Bareše, Adolfa Lisého či Jiřího D. Dostála), se na „andělské“ výstavě podílejí i jiní, například Luděk Bari, Petra Vychytilová, Jiřina Stupková nebo Radek Černovský a další.

.
Sport

26. 1. | 17:30 hod.  SK SRŠNI KUTNÁ HORA – HK KRALUPY. Nedělní zápas krajské soutěže mužů v ledním hokeji mezi domácími Sršni a lídrem tabulky základní části soutěže přinese jeho vítězi první body do nadstavbové části, ve které si oba týmy s předstihem zajistili účast. Utkání zároveň přinese odpověď na otázku, zda se kutnohorským hokejistům podaří uhájit domácí neporazitelnost v aktuálním ročníku KSM. Na utkání si můžete, při návštěvě s dítětem, vytisknout volnou vstupenku, kterou najdete ZDE.

 

.

Zavřít menu