Kniha Zvon pro Jakuba je na světě!

Kniha Zvon pro Jakuba byla ve středu 29. listopadu slavnostně představena veřejnosti v budově kutnohorského arciděkanství.
Knihu vydala Římskokatolická farnost – arciděkanství Kutná Hora k příležitosti pořízení nového zvonu pro kostel sv. Jakuba v Kutné Hoře. Do knihy přispěla celá řada autorů. Část věnující se historii zvonů a zvonařů napsal historik Pavel Novák. V knize se dočtete o celém průběhu sbírky Zvon pro Jakuba. O námětu výzdoby zvonu a její biblické inspiraci mluví kutnohorský arciděkan P. Jan Uhlíř. Najdete v ní také rozhovor se zvonařem, který zvon Jakub Maria odlil, Petrem R. Manouškem. Publikace obsahuje velkou řadu fotografií.
Součástí knihy je DVD s filmem, který vypráví o zrození nového zvonu pro kostel sv. Jakuba. A to od samého počátku z dílny akademického sochaře Jaroslava Hylase, autora výzdoby zvonu, přes odlití zvonu v nizozemském Astenu, až po zavěšení zvonu do věže kostela a první zvonění.
„Věříme, že se kniha bude líbit a stane se třeba i vítaným vánočním dárkem v moha rodinách. Bude jistě pěknou vzpomínkou na významný počin pořízení nového zvonu pro kostel sv. Jakuba v Kutné Hoře,“ uvedla předsedkyně pracovní skupiny pro veřejnou sbírku Zvon pro Jakuba Malvína Krepsová.
Kniha je v prodeji v IC u Barbory za 299 korun a také v kutnohorských knihkupectvích U stříbrného groše a Kosmas.

(tz)

Zavřít menu