Kutná Hora opět otevírá své brány turistům

Kutná Hora opět přivítá od května turisty. Dohodli se na tom 28. dubna při společné videokonferenci zástupci vlastníků kutnohorských památek.  Turisté budou moci za daných podmínek opět navštívit významné památky, muzea a další turistické cíle Kutné Hory. V současné době je již otevřeno Informační centrum na Palackého náměstí a to ve všední dny od 9 do 18 hodin, o víkendech a svátcích od 10 do 16 hodin. ackého náměstí v těchto otevíracích hodinách: po-pá 9-18 hod, so, ne a svátky 10-16 hod. Zde je harmonogram:

 

1. 5. otevírá o víkendech a státních svátcích zrcadlové bludiště.

 

11. 5. otevírá Galerie Felixe Jeneweina, Spolkový dům, Muzeum kutnohorské čokolády, Muzeum Knihtisku, Muzeum LEGA, Muzeum kutnohorských pověstí, duchů a strašidel a Alchymistická dílna v Sankturinovském domě. Průvodcovská služba umožní procházky městem s průvodcem (do 25. 5. bez interiérů památek)

 

12. 5. otevírá České muzeum stříbra (zatím bez možnosti prohlídky dolu), Galerie Středočeského kraje, Dačického dům

 

25. 5. se otevírají interiéry Vlašského dvora, chrám sv. Barbory spolu s informačním centrem, katedrála Nanebevzetí Panny Marie, sedlecká kostnice spolu informačním centrem

 

Informace ohledně provozování turistických cílů podléhají rozhodnutí Vlády ČR. Ve všech turistických cílech budou zavedena potřebná hygienická opatření, otevírací doba se může lišit. Více informací naleznete na www.kutnahora.cz nebo na webových stránkách jednotlivých provozovatelů.

tz, red

 

Zavřít menu