Osvětlení kutnohorských památek zhasne, podobně jako v minulých letech, na šedesát minut v sobotu 29. března mezi půl devátou a půl desátou večer. Kutná Hora se tak připojí k celosvětovému happeningu pořádanému organizací The World Wide Fund for Nature (WWF). ………………………………………………………….

Hodina Země (Earth Hour) je největším celosvětovým happeningem. V sobotu 29. března zhasnou obce, kulturní památky, podniky, domácnosti i jednotlivci po celém světě na hodinu svá osvětlení. Hodina země letos znovu propojí obce, firmy i jednotlivce, kterým není lhostejný stav životního prostředí a klimatu na naší planetě. Do loňského ročníku, který byl v pořadí už sedmý, se po celém světe zapojilo na šest a půl tisíce měst a společně s nimi zhasly stovky milionů lidí. V České republice akci podpořilo zhruba 140 obcí, 130 firem a tisíce jednotlivců. Akci podpořila řada památek, mezi jinými i chrám sv. Barbory, Pražský hrad, Tančící dům, Vítkovické pece nebo Štramberská Trúba.
Pokud budete zhasnuté památky, budovy nebo vaše akce fotit a máte zájem o to, aby fotky byly umístěné v oficiální fotogalerii.  Hodiny Země 2014, pošlete, prosím, vaše fotky (či vybranou fotku) bezprostředně po akci na tento email: barbora.urbanova@ecn.cz. Současně uveďte, prosím, jméno fotografa a místo, kde byla fotka pořízena/název foceného objektu. Památky doporučujeme vyfotit před Hodinou Země (tedy nasvícené) a během Hodiny Země (tedy zhasnuté), aby vynikl kontrast.

(tz)
.

 

.

Zavřít menu