Osvětlení kutnohorských památek zhasne, podobně jako v minulých letech, na šedesát minut v sobotu 28. března mezi půl devátou a půl desátou večer. Kutná Hora se tak připojí k celosvětovému happeningu pořádanému organizací The World Wide Fund for Nature (WWF).

.
Hodina Země (Earth Hour) je největším celosvětovým happeningem. Kampaně po celém světe se tradičně účastní miliony lidí a zhasínají nejznámější světové památky jako např. náměstí Times Square v New Yorku, socha Krista v Riu de Janeiro nebo Eiffelova věž v Paříži. V České republice se kampaně každoročně účastní okolo stovky obcí, desítek firem a tisíce jednotlivců. Nechyběly mezi nimi např. Chrám svaté Barbory v Kutné Hoře, památky města Opava nebo Pražský hrad.
Novinkou letošní Hodiny Země je zaměření na negativní dopady využívání fosilních paliv a potřebu jejich postupného útlumu za současného nahrazení čistými obnovitelnými zdroji. Není důležité jen energií šetřit, ale i využívat zdroje, které jsou dlouhodobě udržitelné. Hodina Země tak pro vás představuje příležitost, jak prezentovat, že využíváte energii z obnovitelných zdrojů – můžete tak učinit například prostřednictvím Facebooku Hodiny Země.
Celosvětově akci pořádá WWF, největší mezinárodní organizace pro ochranu přírody. Koordinaci v České republice zajišťuje Klimatická koalice ve spolupráci s Centrem pro dopravu a energetiku a Ekologickým institutem Veronica. Více o kampani si můžete přečíst ZDE.

(tz)
.

 
.

Zavřít menu