Letos už podruhé se uskutečnil výlet dětí s poruchou autistického spektra v rámci Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Na výlet se z Kutné Hory se vydaly čtyři děti se čtyřmi asistenty. Tentokrát bylo naším cílem Národní technické muzeum v Praze, kde jsme měli možnost si prohlídnout novou expozici rudného a uhelného dolu. ………………………………………

Samozřejmostí bylo navštívení expozice „Historie dopravy“, která byla pro kluky nejlákavější a nakonec jsme se vydali na interaktivní výstavu s názvem „Technika hrou“, kde jsme si mohli vyzkoušet různé špionážní taktiky. Návštěvu Prahy jsme zakončili na přání dětí malým občerstvením u McDonald. Národní technické muzeum v Praze jistě ještě někdy navštívíme. Na další výlety se vydáme např. po okolí Kutné Hory s opékáním buřtů, do zoo, depa, TPCA atd. Každý výlet se pokusíme přizpůsobit Vašim dětem a Vašim přáním. Pokud jste ze Středočeského kraje a máte dítě ve věku 7-18 let s diagnózou porucha autistického spektra, které navštěvuje běžný typ školy, a chcete, aby Vaše dítě trávilo svůj volný čas užitečně a zároveň abyste si mohli odpočinout, tak je tato služba právě pro Vaše dítě a Vaši rodinu.

Termín dalšího sobotního výletu je plánován na 28. června. O letních prázdninách pořádáme také příměstský tábor v Kutné Hoře, který se uskuteční ve dnech 28. 7. – 1. 8. Dále se v rámci Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi konají nácviky sociálních dovedností, výtvarné a volnočasové dílny a rodičovské skupiny. Na všechny akce jste srdečně zváni. Tyto aktivity nám umožňuje realizovat Grant města Kutná Hora.

Informovat se můžete ve středisku rané péče při OCH Kutná Hora, Bc. Monika Šotová, tel. 327 311 493 nebo 733 741 166, monika.sotova@gmail.com, webová stránka.

(tz)

.

Zavřít menu