Na 28. října připadá nejen státní svátek – Den vzniku samostatného Československého státu, ale také Den Středočeského kraje. Galerie GASK připravila na tento den bohatý program pro návštěvníky všech věkových skupin. Pouze v úterý 28. října bude v prostorách nové stálé expozice vystavena vzácná Kutnohorská iluminace. Vstupné do celého objektu je symbolická 1 Kč.

.
GASK umožní všem milovníkům umění navštívit všechny expozice včetně vizuálních heren pro děti za symbolickou jednu korunu. V tento slavnostní den budou mít návštěvníci jedinečnou příležitost prohlédnout si vzácnou Kutnohorskou Iluminaci, která bude vystavena v novém prostoru stálé expozice s příznačným názvem SILVER BOX. Vzácná pozdně středověká malba na pergamenu je unikátní nejen tématem a uměleckou kvalitou, ale také nezvykle velkým formátem. Iluminace detailním a takřka reportážním způsobem zobrazuje dobývání, prodej a zpracování stříbrné rudy v Kutné Hoře na konci 15. století. V letošním roce bude Kutnohorská iluminace s ohledem na svou ochranu vystavena pouze tento jeden den. Za symbolické vstupné můžete navštívit všechny aktuální výstavy, včetně nové stálé expozice STAVY MYSLI – ZA OBRAZEM.
Lektorské centrum GASK připravilo výtvarnou dílnu pro děti „Přátelé“. Společně s lektory se děti zamyslí nad tím, co je to přátelství, jak funguje ve virtuální realitě a jakou úlohu v tom všem hrají stroje. Dílna proběhne v ateliéru Lektorského centra od 14. hodin.
Zatímco budou děti tvořit, mohou rodiče, ale i další zájemci zavítat na komentovanou prohlídku výstavy Pavla Kopřivy – #PŘÍMÝ PŘENOS. Prohlídka začíná ve 14 hodin a sraz je v předsálí výstavy ve 2. patře.
Díky programu „Promítej i ty!“ můžete v konferenčním sále v podkroví severního křídla sledovat filmy z festivalu Jeden svět. V úterý 28. října proběhne promítání filmu „Putinovy hry“. V tomto investigativním dokumentu odkrývá autor pozadí olympijských her v Soči, všudypřítomnou korupci, vyvlastňování soukromých majetků, násilné vystěhovávání obyvatel a nevratné dopady na životní prostředí. Promítání začíná od 16. hodin.

(tz)

Kutnohorská iluminace

.

Zavřít menu