I v době prázdnin je za branami kutnohorské lesní mateřské školy rušno. Pokud zde zrovna netráví svůj volný čas děti během příměstských táborů, jejich pedagogové a rodiče společně upravují zázemí školky. Díky podpoře společnosti Less & Timber s.r.o. získala školka nové prvky do svých zahrad.

„Velmi děkujeme společnosti Less & Timber s.r.o., že nám poskytla stromovou kůru pro obnovení již udusaného a ušlapaného povrchu v okolí jurty a také vzrostlý kmen, ze kterého vyrobíme posezení k ohni u mobilního domku na Zelené hoře,“ říká vedoucí školkyLucie Sádlová a dodává: „Většinu dne trávíme s dětmi v lese, ale naším hřištěm a učebnou jsou také naše zahrady. Proto zde společně s rodiči vytváříme pro děti herní prvky z přírodních materiálů. Pracovité ruce a kreativita nám nechybí, obtížnější je ale zajistit vhodný materiál. Daru od čáslavské pily si proto velmi ceníme.“

Lesní mateřská školka zahájí nový školní rok opět 1. září. Obě zázemí nabídnou dětem vyžití v zahradách přírodního typu, které umožní dětem jak volný pohyb a hru, tak rozvoj jejich tvořivosti a nápaditosti. Více informací najdete na www.skolkavzahrade.cz nebo www.facebook.com/skolkavzahrade.

tz

 

Zavřít menu