Malínský křen je gastronomický pojem. Oprášit jeho trochu zapomenutou slávu se v sobotu 22. října pokusí 2. ročník Slavností Malínského křenu, které se konají v právě v Malíně.

Návštěvníci si budou moci vychutnat přátelskou atmosféru akce, ale především roztodivné speciality, jejichž klíčovou ingrediencí je křen. A to ne křen ledajaký, ale pravý malínský. Pro všechny gurmány budou k dispozici domácí křenové hamburgery, malínský guláš, křenová polévka či křenová pasta. Vše vyrobené z malínského křenu od místních pěstitelů. Pro děti je připravena jízda na koních, dřevěný kolotoč, střelnice či dýně k vydlabání.

Loňský premiérový ročník slavností se povedl nad očekávání. Ohlasy od návštěvníků byly velmi pozitivní, proto jsem rád, že se povedlo zorganizovat ročník druhý. Snad se nám podaří zavést tradici akce, která bude šířit slávu malínského křenu do světa, ale především nabídne občanům Kutné Hory i okolí možnost příjemného strávení dne a hezkých zážitků,“ řekl zakladatel a organizátor slavností Vladimír Dupal.

(tz)

Zavřít menu