Obrazem: Den otevřených dveří v areálu HZS Kutná Hora nabídl akční ukázky z činnosti profesionálních hasičů

Nikdy nehaste hořící olej na pánvi vodou! Jaká explozivní reakce nastane, se 2. května na vlastní oči přesvědčili  návštěvníci dne otevřených dveří HZS Kutná Hora. A nejen to, k vidění byly akční ukázky, které nechaly nahlédnout do náročné práce záchranářů. Vyprošťování zraněných z havarovaného vozidla, hašení požárů, ukázka záchrana osob z nepřístupných terénů pomocí vrtulníku atd. Profesionální hasiči jsou připraveni ve dne v noci vyrazit na pomoc lidem v nouzi, zachraňovat životy. Přitom často nasazují své vlastní.

Den otevřených dveří v areálu HZS Kutná Hora se konal 2. května již tradičně při příležitosti svátku sv. Floriana, patrona hasičů, ale letos byl zároveň i  oslavou 50. výročí založení profesionálních hasičů v Kutné Hoře.

Součástí programu byla ukázka techniky a vybavení HZS, prezentace dalších složek integrovaného záchranného systému, ukázka výcviku služebních psů Městské policie Kutná Hora, atd.

V rámci dne otevřených dveří v HZS byla vyhlášena výtvarná soutěž „Hasiči očima dětí“. Termín doručení prací je do 31. května 2019.

Monika Pravdová

 

 

Zavřít menu