Dva kluky jako buky a jednu tygří slečnu přinesl v dubnu čáp tygřici Sumbě ve zvířecím parku Ringelland u Kutné Hory. Tygřata se měla čile k světu, ale chyběla jim důležitá věc – jména. Ta získala v sobotu 13. června při tygřích křtinách, jedním z kmotrů byl i kutnohorský starosta Martin Starý.

.
Tygřata dostala jména Altaj, Ural a Iša. Právě prvně jmenovaného potomka otce Bajkala a matky Sumby pokřtil v sobotu odpoledne před zcela vyprodaným hledištěm Ringellandu kutnohorský starosta Martin Starý. Jednoho z dalších tygřích koťat se ujal také frontman kapely Olympic Petr Janda.
Ringelland
 založila drezérská rodina Ringelových. Vedle největší chovné skupiny sibiřských tygrů ve střední Evropě, jejichž chovu se rodina Ringelů věnuje celá desetiletí, se zde setkáte i s třítunovým hrochem Davídkem, který si zahrál ve filmu „Dva lidi v zoo“. Ten vám rád ukáže své obrovské zuby, zatímco ho budete krmit jeho oblíbenými pochoutkami: mrkví, melounem či jablky. Kromě „velkých koček“ a hrocha Davídka se mohou hlavně děti těšit na cvičené kozy, lamy, dikobrazy a morčátka.
Ringelland představuje jedinečnou symbiózu zooparku s profesionální manéží. O víkendech Ringelovi předvádí unikátní vystoupení s velkými kočkami, po představení vám rádi odpovědí na vaše otázky a provedou vás svým královstvím.

(tz)

Nebyly nalezeny žádné obrázky

.

Zavřít menu